Image default
Amenajari Exterioare

Cand trebuie taiata Forsythia?

As dori sa stiu cand trebuie taiata, pentru ca anul trecut dupa ce am taiat-o, nu a mai inflorit. Va multumesc.

 

Una din primele aparitii ale primaverii, Forsythia sau ploaia de aur, infloreste inainte de aparitia frunzelor pe ramuri. Florile sunt de dimensiuni mici, galbene-aurii. Desi frumoasa in gradina, ramurile cu flori se pot taia si pune la vas, aducand in casa bucuria florilor inca de la inceputul anului. Pe masura ce creste, planta poate sa devina golasa la baza, in lipsa unor taieri adecvate. Poate ajunge pana la 3 m in inaltime dar si in diametru.

De retinut este faptul ca Forsythia se taie dupa ce a inflorit, de obicei la inceputul verii, dar cat mai repede dupa inflorire, pentru a asigura dezvoltarea mugurilor floriferi pentru anul urmator. Are nevoie de taieri anuale, intrucat cresterile de peste an sunt destul de viguroase, iar planta trebuie tinuta sub control.

La taiere se elimina si lastarii cu cresteri slabe sau cei care aglomereaza tufa. Periodic, trebuie taiate si o parte din ramurile batrane pentru a permite cresterea de noi lastari, mentinand totodata si planta la dimensiunile dorite.

Articole similare

Menta planta de apartament

Elena Virlan

Cateva lucruri de care sa tii cont in amenajarea camerei de oaspeti

casamea.ro

Cele mai simpatice accesorii pentru grădini rustice

Elena Virlan

Lasă un comentariu