Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Camin construit in 5 ani

Pentru a te bucura de o casa rezistenta si confortabila, este foarte important ca, inca de la inceput, sa urmezi corect o serie de pasi. Unul dintre acestia este gasirea arhitectului care va concepe proiectul potrivit. In 2005, beneficiarii locuintei din imagini l-au contactat pe arhitectul Gabriel Georgescu cu scopul de a le realiza un proiect de casa. Acesta le-a prezentat un model personal, publicat intr-o revista, care le-a placut si pe care l-au acceptat din start. Si asta pentru ca avea toate atributele casei mult dorite: solida, rezistenta si o forma arhitecturala aparte. Ulterior, proiectul a suferit unele modificari, fiind adaptat in functie de dorintele proprietarilor, care si-au dat seama pe parcurs ca aveau nevoie de mai multe incaperi pentru depozitare.

Constructia vilei a inceput in acelasi an, adica in 2005, dar s-a finalizat abia in toamna lui 2010. Motivele? Pe de o parte, beneficiarii au dorit sa nu faca rabat de la calitate atat in ceea ce priveste proiectul, cat si calitatea muncii si a materialelor de constructie. Pe de alta parte, terenul se afla intr-o zona problematica: „Imobilul urma sa fie construit pe un teren inundabil, ceea ce a presupus realizarea unei amenajari a solului si abia dupa aceea saparea fundatiei. Acest aspect a contribuit destul de mult la depasirea termenului initial”, a explicat arhitectul.

Locuinta are o suprafata de 470 de metri patrati din totalul terenului de 641 de metri patrati, este structurata pe trei niveluri si are urmatoarea compartimentare: la parter se afla un hol spatios, livingul, diningul, bucataria, un birou, o baie de serviciu si cateva spatii de depozitare, la etaj se gasesc trei dormitoare, doua bai si un birou, iar la mansarda a fost amenajata o zona de relaxare si studiu.

Casa este construita din cadre de beton armat, iar acoperisul este din tabla metalica. Pe peretii exteriori s-a aplicat vopsea lavabila rezistenta la intemperii. Asa cum era de asteptat, imobilul a fost termoizolat. Atat materialele de constructie, cat si finisajele sunt de foarte buna calitate si apartin unor branduri de prestigiu.

Dupa cum am spus mai sus, obiectivul principal al proprietarilor a fost calitatea. Din acest motiv, au fost schimbate de nenumarate ori echipele de muncitori, care dadeau dovada de neprofesionalism, facand greseli de executie pe care gazdele noastre nu le-au putut accepta. Inlocuirea periodica a muncitorilor a fost una dintre cauzele pentru care procesul de constructie a durat cinci ani. „Ceea ce m-a ajutat foarte mult a fost faptul ca intre mine si proprietari a existat o comunicare excelenta”, ne-a marturisit Gabriel Georgescu. „Acestia au fost clienti ascultatori. Prin urmare, am putut sa merg pe acelasi concept de la inceput pana la sfarsit”, a adaugat arhitectul. Cercul, laitmotivul amenajarii, a fost punctul de plecare in construirea locuintei.

Finisajele interioare provin de la renumite branduri internationale, iar tamplaria si parchetul sunt realizate din lemn masiv. O atentie sporita a fost acordata amenajarii bucatariei. Peretii si pardoseala de aici au fost acoperite cu placi ceramice in culori contrastante, pentru a se evita monotonia rezultata din utilizarea unei singure culori. Calitatea este cuvantul definitoriu nu doar pentru finisaje si mobilier, ci si pentru accesorii si electrocasnice. Cuptorul, plita si cuptorul cu microunde sunt marca Teka, iar combina frigorifica, marca Whirlpool.

Cele trei dormitoare de la etaj au urmatoarele destinatii: primul este dormitorul matrimonial, cel de-al doilea apartine fiicei proprietarilor, iar ultimul este amenajat pentru musafiri. In fiecare se regasesc aceleasi finisaje, diferentierea realizandu-se la nivelul mobilierului, accesoriilor si cromaticii. Astfel, dormitorul matrimonial este amenajat in alb-negru, camera fetei este decorata in roz (prezent la nivelul peretilor, tapetului si accesoriilor), iar dormitorul destinat oaspetilor propune culori discrete si calde. Aceste incaperi au fost mobilate in mare parte cu obiecte achizitionate de la Mobexpert.

Baia matrimoniala dispune de cada, care a fost montata pe colt. Placile ceramice si obiectele sanitare au fost cumparate de la Delta Design si SSAB.

Material realizat cu sprijinul arhitectului Gabriel Georgescu, tel.: 0722-414.867;

 

Articol preluat din revista Domus.

Articole similare

Mobilier de baie cu tabla pentru mesaje

Elena Virlan

TOP 10 idei inedite de amenajare cu blocuri de beton celular autoclavizat YTONG Design

RL online

Sfaturi practice pentru intretinerea mobilierului

Elena Virlan

Lasă un comentariu