Image default
Amenajare camera copilului Practic

Camera vesela pentru o scolarita

Sara si-a dorit foarte mult sa aiba camera ei, lucru cat se poate de firesc avand in vedere ca are sase anisori. Inainte ca parintii sa ii amenajeze propria camera, impartea acelasi spatiu cu ei. Altfel spus, nu avea libertatea pe care si-o dorea, deci nu putea sa se desfasoare dupa bunul plac. Asta pana cand sotii Nicolau au decis sa se mute intr-o locuinta mai mare, astfel incat una dintre camere sa ii revina fetitei, care de curand a intrat in clasa I.

Decorarea acestui spatiu nu a ridicat mari dileme, mai ales ca sotii Nicolau au avut si sprijinul unui designer de interior. Ideea de la care s-a pornit a fost aceea de a crea un spatiu primitor si vesel, propice dezvoltarii unui copil abia desprins de lumea gradinitei. Singurul aspect pe care l-au dezbatut a fost alegerea mobilierului. Sa achizitioneze un mobilier adecvat varstei sau sa opteze pentru o mobila mai impunatoare, care sa fie utilizata si cand micuta va fi mai mare? Gandindu-se la firea Sarei, care se plictiseste foarte repede si e mereu in cautare de lucruri noi, au decis sa cumpere un mobilier specific varstei sale, urmand ca peste cativa ani sa il inlocuiasca. Tocmai de aceea n-au facut investitii mari si au mizat pe elementele strict necesare: pat, dulap pentru haine si birou.

Designerul cu care au colaborat le-au sugerat sa anime atmosfera cu ajutorul accesoriilor. Acestea au fost atent selectate, in culori vii, atractive si, nu in ultimul rand, pe gustul fetitei, care jongleaza frecvent cu roz, rosu si galben. In ceea ce priveste achizitionarea accesoriilor, putem afirma ca a fost simplu deoarece o mare parte dintre ele provin de la un singur magazin, si anume Ikea.

Articole similare

Cum sa decorezi cu turcoaz si argintiu?

Catalina Coca

O chicineta cu aer provensal

Revista Domus

Amenajeaza inteligent camera copilului

Elena Virlan

Lasă un comentariu