Image default
Amenajari Interioare

Camera copilului: Timpul pentru studiu

Desigur, asta nu inseamna ca isi vor bate capul cu matrici si integrale inca de la clasa 0, dar inca din primii ani de scoala studiul acasa devine nu doar o continuare fireasca a ceea ce invata la scoala ci o necesitate. Cum pentru un copil este oricum dificil sa inteleaga de ce “trebuie” sa faca teme in loc sa se joace si exista in jurul sau suficienti stimuli care il pot indeparta usor de la aceasta activitate, este o ideea buna sa-si faca temele intr-un mod si mediu organizat.

In momentul in care decideti impreuna ca a venit momentul sa isi faca temele (a mancat, s-a si jucat putin, e odihnit) e mai usor sa intre in atmosfera de studiu daca lasati jucariile deoparte, televizorul mai ales, si va asezati impreuna la masuta lui de studiu. Probabil ca in camera fiecaruia exista asa ceva, daca nu exista o masuta si un scaun de birou copii care oricum ii vor fi de folos mult timp dupa aceea nu sunt o investitie foarte mare. Exista solutii la indemana, la costuri scazute din partea unor furnizori cum ar fi scaunele de la www.vreaumobila.ro pentru diverse piese de mobilier si accesorii (lampa de birou si altele).

Sa faceti temele impreuna nu inseamna sa ii faceti temele in locul lui, ci doar sa il ajutati sa inteleaga si sa foloseasca mecanismele logice pentru a rezolva diverse probleme sau pentru a invata anumite notiuni. Pentru multi parinti este un timp care este foarte greu de gasit, dar trebuie sa va ganditi ca este vorba despre o investitie in viitorul copiilor si timp petrecut impreuna si de ce nu o ocazie de a va revizui anumite cunostinte sau de a invata lucruri noi.

 

Articole similare

O casa de vacanta cu buget redus

casamea.ro

Olariu Gabriela

RL online

Decor estival într-un apartament din Mamaia

casamea.ro

Lasă un comentariu