Image default
Amenajare camera copilului Practic

Camera copilului, o investitie fara drept de veto

 Ceea ce este important de retinut este ca o lucrare de reamenajare este de asemenea o investitie pe termen lung:, este un spatiu care va servi copilului multi ani de acum inainte, iar modificarile necesare, care intervin odata cu varsta, sunt minore, daca baza este bine conceputa si construita.

 Schimbarea unei incaperi in camera pentru cel mic inseamna in primul rand o investitie pentru renovarea spatiului: zugravit, termopane, modificarea peretilor despartitori, eventual o recompartimentare a casei, schimbat instalatie incalzire, poate o centrala termica etc. Investitia pentru renovare nu este in niciun caz minora si poate atinge si suma de 5.000 de lei, in cazul in care va doriti o reamenajare facuta de un specialist.

Dar acest lucru nu trebuie sa sperie niciun tanar cuplu aflat la inceput de drum. Solutii de finantare exista si sunt croite dupa nevoile unei astfel de situatii. De pilda, puteti opta pentru o solutie de economisire-creditare sau pentru un credit anticipat.

In cazul in care renovarea este planificata din timp, costurile sunt cele mai mici si aveti cele mai multe avantaje: va puteti face un contract de economisire-creditare, ceea ce inseamna ca timp de 3-5 ani veti economisi la o banca pentru locuinte, vei lua prima de la stat de 25% din depunerile pe care le faceti anual (pana la un maxim de 250 de euro) si o dobanda din partea bancii. Dupa ce se incheie aceasta perioada de strans fonduri, se poate opta pentru un credit cu dobanda fixa de doar 4,5% sau 6%, in functie de produsul ales, pentru renovare, reabilitare, constructie etc. Ratele lunare in acest caz sunt foarte mici si invariabile, iar dobanda este foarte mica pentru creditul locativ in lei.

Daca lucrurile insa “se precipita”, si cel mic isi va reclama teritoriul in mai putin de noua luni, puteti lua un credit anticipat, un tip special de imprumut care se acorda si el tot prin bancile pentru locuinte. Creditul anticipat are aceleasi caracteristici enumerate mai sus, pastreaza avantajele ecnomisirii din contractul de economisire-creditare, dar ai acces la fonduri mult mai repede, iar dobanda este redusa si ramane fixa. Astfel, in timp ce beneficiati de un contract de economisire-creditare si de primele aferente acestuia, puteti lua si un imprumut pentru lucrari care nu sufera amanare (renovare, reabilitare, constructie sau achizitie locuinte). 

Articole similare

Baia secolului XXI

Elena Turcu

10 idei istete de depozitare a cartilor in camera copilului

Elena Virlan

Dormitorul, imaginea personalitatii noastre

Elena Turcu

Lasă un comentariu