Image default
LifeStyle

Calutul de mare pitic

Dimensiunea maxima este de 5cm, insa este intalnim la o lungime de 1-1,5cm. Este un peste non-migrator care iubeste clima subtropicala si pe il intalnim in Bahamas, SUA, Florida, Indonezia si in intreg Golful Mexic.

Are un aspect unic si mult-indragit

Este imposibil sa nu te fascineze infatisarea deosebita a acestui peste: are capul asemanator cu cel al unui cal, botul usor arcuit, ochi care se misca independent unul de celalat si o coada prehensila-care are facultatea de a se prinde de ceva pentru a mentine postura verticala. E lipsit de solzi, dar are in schimb o particularitate data de multele protuberante cu care ii este acoperit corpul. Nu are culori fixe, coloritul fiind influentat de mediul inconjurator si, dupa parerea cercetatorilor, de ceea ce doreste sa comunice, de starea de spirit, de stres, de dieta ori de alti factori. Culorile cele mai cunoscute pe care le are sunt: negru, auriu, maro, alb, galben, cafeniu, maro. Recunoasterea masculului se face foarte usor pentru ca acesta are zona caudala un fel de marsupiu iesit mult in afara. In salbaticie el are pe corp cativa peri teposi numiti cirri. Habitatul natural inseamna mediul marin, in preajma zonelor de coasta printre plantele subacvatice.

La calutul de mare pitic dragostea este in pasi de dans

Hippocampus zosterae este recunoscut pentru dansul dragostei. Inainte de imperechere masculul danseaza gratios pentru a-si cuceri femela aleasa si ramane cu ea pentru toata viata. In fiecare zi ei danseaza unul pentru celalalt in miscari largi si elegante, se rotesc usor precum simbolurile din cutiutele muzicale, isi schimba culoarea dupa sentimente si sunt nedespartiti.

Mai multe informatii despre Calutul de mare pitic gasiti pe acvaristica.info

Articole similare

Iaurtul previne bolile de inima

modista.ro

Maison & Objet 2015 sau primavara pariziana

casamea.ro

Destinatii turistice de Pasti in Romania

Elena Virlan

Lasă un comentariu