Image default
Home

„Caldura a prins culoare”

Primii care au folosit culorile in mediul ambiental au fost asiaticii, care au dezvoltat acest concept pana la nivelul unei adevarate arte cu ramurile sale: arta decoratiunii si a bunastarii – Feng Shui si arta tratarii bolilor cu ajutorul culorilor – cromoterapia. Caldura este influentata de culori si culorile sunt intarite de caldura. Astfel, ambele ne pot schimba viata si sanatatea.        

Culoarea ne poate modifica gandurile, trairile, sentimentele, sanatatea. Ne poate face sa ne odihnim mai bine sau sa fim mai energici, ne poate linisti in momentele critice sau ne poate impulsiona cand trebuie sa luam hotarari categorice. Ne trateaza si ne bucura privirea. Pentru toate acestea trebuie sa fim foarte atenti in alegerea culorilor, dar este absolut necesar sa le folosim zilnic. Monotonia din apartamente sau birouri poate fi inlaturata prin folosirea culorilor necesare scopului pe care il dorim.

De exemplu, intr-un apartament se poate intocmi o cromograma corespunzatoare fiecarui membru al familiei, o cromograma a apartamentului sau casei respective, prin aceasta se determina culorile necesare ambientului. In functie de aceasta se poate alege un model pe care se aplica culorile determinate prin cromograma, iar acest model colorat se aplica pe calorifer obtinand in acest mod doua efecte benefice in apartamentul respectiv: acela de a incalzi si de a trata.

Culorile se pot folosi si in birouri pentru a crea un ambient prin care angajatorul isi poate ajuta salariatii sa fie energici, echilibrati, adaptat pentru fiecare departament in parte, in functie de scopul urmarit pentru biroul respectiv. Pentru detalii in alegerea culorilor se organizeaza adevarate sedinte de creare a acestor modele, iar in viitor vom incerca sa va dam exemple de ceea ce se poate crea prin combinarea culorilor.

Intocmit de: Dr. Cristina Balanescu, medic primar MG, specialist medicina alternativa la SC CLAR SRL, telefon: 021.665.74.20

Articole similare

Tablouri din pietre de rau

Revista Domus

5 modalitati de a refolosi cutiile vechi de vopsea

Elena Virlan

Ovăz cu lapte de migdale.

Ion Diamandi

Lasă un comentariu