Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Cabana din Mica Vale Pierduta

Cabana, independenta de reteaua de electricitate, nu este doar o alta casa sustenabila, rustica. Povestea din spatele ei (si a altora asemenea) este speciala si ne invata un respect deosebit fata de natura. Societatea care a cumparat-o initial si-a dezvoltat afacerea in jurul gasirii de proprietati tip-ferma abandonate prin padurile si vaile din Statele Unite ale Americii. Apoi, impreuna cu un arhitect, le renoveaza, le asigura utilitatile proprii si accesul la utilitatile din jur (de multe ori este nevoie sa cedeze o parte din proprietate statului pentru a asigura acces carosabil din drumul national) si le reda valoarea pe piata imobiliara.

In acest caz particular, rezultatul ne-a taiat rasuflarea. Cu siguranta peisajul face minuni, dar abilitatea arhitectului de a integra un obiect antropic intr-un peisaj de o salbaticie fascinanta este remarcabila.

Atentia sporita acordata acestei cabane in timpul proiectarii a facut echipa de arhitectura sa recurga la metode ingenioase pentru a obtine cel mai bun rezultat. Pentru a stabili orientarea cea mai potrivita si care ajuta casa sa beneficieze cel mai bine de insorire si perspective, arhitectii au construit modelul tridimensional si au cautat in Google Earth locul ideal. Ferestrele au fost ajustate in situ, in functie de panorame. Pentru aceasta, arhitectul s-a urcat personal pe scara in dreptul fiecarei ferestre si a facut modificari pentru a incadra cat mai bine peisajele.

Acum, compania cauta un cumparator dispus sa ofere o suma destul de costisitoare pentru aceasta casa (cu terenul foarte amplu inclus), tinand cont de dimensiunile destul de reduse si de izolarea mare fata de civilizatie. Sunt, insa, rabdatori, scopul fiind sa gaseasca acel proprietar care se va indragosti iremediabil!

 

 

Articole similare

The Bottle House sau casa construita cu 500.000 de sticle

Elena Virlan

Forme geometrice si contrast cromatic

revista Caminul

Stilul industrial – un stil îndrăzneț de amenajare a unei locuințe

casamea.ro

Lasă un comentariu