Image default
Practic

Bun pentru iarna: Cum sa-ti reglezi umiditatea in casa?

Umiditatea redusa a aerului (generata de echipamentele de incalzit) iti poate afecta atat sanatatea (probleme pulmonare, piele uscata etc.), dar si mobilierul, deoarece lemnul lucreaza la variatiile de umiditate. Umidificatoarele sunt o solutie buna, insa au cateva dezavantaje: majoritatea consuma curent electric si trebuie tinute in priza destul de mult, unele sunt si zgomotoase si, in plus, au preturi destul de mari nefiind inca electrocasnice de foarte larg consum (nu pentru ca nu ar fi nevoie de ele, ci pentru ca multi nu constientizeaza inca necesitatea lor).

 

Sunt sigura ca multi dintre voi ati incercat macar o data sa puneti un pahar de apa pe calorifer. Este o solutie, nu spunem nu, insa cu siguranta nu este cea mai estetica. Pe acelasi principiu, puteti decora casa cu boluri pline de apa, fie ca achizitionati unele speciale, fie ca folositi vazele pe care nu le folositi pentru flori in timpul iernii. Aceasta varianta este eficienta economic, utilizeaza obiectele pe care il aveti deja in decor si nu riscati sa faceti nota discordanta cu restul amenajarii.

Va plac baile lungi si relaxante? Perfect, pentru ca pe timpul iernii puteti sa lasati deschisa usa baii cat timp se umple cada pentru a imbunatati putin calitatea aerului interior.

Si cand gatiti puteti sa folositi acelasi principiu. Nu va panicati, n-o sa va dam sugestii care sa umple aerul si mobila de vapori de ulei, insa atunci cand fierbeti apa pentru gatit incercati sa opriti hota si sa lasati aerul incarcat de vapori sa se disperseze si in restul casei. Tot pe timp de iarna este recomandat sa folositi mai des plita, deoarece si cuptorul contribuie la reducerea umiditatii din aer.

Pentru cei care se inhama la schimbari mai ample, nu uitati ca si finisajul peretilor isi poate aduce contributia. Lutul, de exemplu, este un material natural si cu proprietati higroscopice si poate fi folosit cu succes in amenajarile interioare. Nu numai ca regleaza umiditatea, dar are si proprietati antiseptice!

 

Articole similare

Dormitorul a constituit o prioritate

Elena Virlan

Bucataria cu contrast tonic: alb si verde mar

Ana Ionescu

Cum să faci un suport din lemn pentru plante – o soluție de decorare a pereților exteriori

casamea.ro

Lasă un comentariu