Image default
LifeStyle

Bull Terrierul – un caine de lupta sau un companion devotat?

Rasa s-a format prin incrucisarea bulldogului cu terrierul, dand nastere unui specimen de talie medie, care reuneste viteza, dexteritatea si incapatanarea specifice celor doua rase, intr-un trup musculos si puternic.

Cu toate ca nu este agreat de foarte multe persoane din cauza capului care se aseamana cu un ou din profil si ochilor micuti, usor triunghiulari, bull terrierul se remarca prin pozitia sa ferma, prin curajul de care da dovada in numeroase situatii.

De altfel, este un paznic extrem de eficient si un animal de companie care ii tolereaza pe cei mici, este afectuos si necesita atentie permanenta din partea stapanului, insa pentru cei care nu au mai avut un catel pana acum, specialistii nu-l recomanda mai ales daca a ajuns la maturitate.

Este incapatanat si dominator, motiv pentru care trebuie sa fie dresat inca din primele luni de viata de catre un specialist care stie sa se impuna in fata acestuia.

De asemenea, amatorii trebuie sa mai stie si faptul ca bull terrierul nu necesita o ingrijire speciala.

Stapanul trebuie sa fie atent la dieta acestuia pentru ca este predispus la ingrasare, mai ales daca nu face miscare cu regularitate.

Cat priveste blana, avand in vedere ca parul este scurt, nu trebuie tratat aparte, insa o atentie deosebita trebuie sa acordati pielii doarece bull terrierul prezinta o sesibilitatea accentuata, fiind alergic la muscaturile parazitilor.

Articole similare

Paseste in casa inteligenta cu Legrand

comunicat de presa

Covoare unicat din piele si blanuri naturale

casamea.ro

„Romanii pierd prea mult timp‘‘

RL online

Lasă un comentariu