Image default
LifeStyle Retete

Budinca de prune cu frisca

Pentru a obtine acest minunat desert ai nevoie de:

2 cesti de prune feliate (fructele pot fi proaspete sau congelate)
1/3 ceasca de faina
o jumatate lingurita de nucusoara data pe razatoare
o lingurita de ghimbir proaspat dat pe razatoare
4 linguri de zahar
8 linguri de unt moale
o jumatate ceasca de faina
¼ ceasca de zahar brun
¾ ceasca de smantana
3 linguri de zahar

Mod de preparare:

Inainte de toate, porniti cuptorul si setati-l la 350 grade.

Intr-o tava de copt puneti bucatile de prune, stoarse in prealabil.

Intr-un bol amestecati faina cu nucusoara rasa, ghimbirul si cele 4 linguri de zahar. Aceasta compozitie turnati-o peste prunele din tava si amestecati bine.

In acelasi castron puneti de data aceasta untul cu o jumatate ceasca de faina si zaharul brun. Faramati untul cu ajutorul unei furculite, cocoloasele rezultate puneti-le peste prunele din tava.

Introduceti tava la cuptor, timp in care va puteti apuca de frisca.

Amestecati cu mixerul smantana si cele 3 linguri de zahar. Dupa 30 de minute scoateti budinca din cuptor si imbracati-o in frisca.

Pofta buna!

Articole similare

Chic Ville lanseaza o noua colectie de decoratiuni pentru masa de Paste

casamea.ro

O recapitulare din cartea de istorie romaneasca

Laura Ilica

Ralph Lauren Home

revista Caminul

Lasă un comentariu