Image default
LifeStyle Retete

Budinca cu dovlecei si telemea

Reteta budinca cu dovlecei si telemea

Ingrediente:

600 g dovlecei decojiti si fara seminte

250 g telemea

1 morcov(cca150 g)

1 ceapa mare

180 g faina

5 oua

60 ml ulei

1 lingurita praf de copt

o legatura de marar

Mod de preparare:

Dam pe razatoarea cu orificii mari dovleceii, morcovul si branza.
Ceapa o tocam cubulete.
Intr-un bol incapator batem bine cele 5 oua cu telul.
Dovlecelul il punem intr-o strecuratoare la scurs sau il stoarcem in mana.
Adaugam legumele (pe rand), branza si mararul peste ouale batute si amestecam usor cu o spatula, dupa fiecare.
Incorporam faina amestecata cu praful de copt.
La sfarsit adaugam uleiul in fir subtire.
Intr-un vas termorezistent (dimensiune 20 x 27 cm) tapetat cu hartie de copt, turnam compozitia.
Dam vasul la cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit pentru 35-40 minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.
Dupa racire se portioneaza.
Se poate servi si calda.

Reteta preluata de pe www.gustos.ro

Articole similare

Franke lanseaza un blog dedicat “Saptamanii designului”de la Milano

comunicat de presa

Mihai Plaveti – Romanta florilor tarzii

casamea.ro

Briose de post cu mere, nuci si dovleac

casamea.ro

Lasă un comentariu