Image default
Legislatie Solutii Constructive

Bucurestenii vor apartamente noi cu doua camere, sub 60.000 euro

IMOPEDIA, important centru de informare si de ofertare imobiliara, a lansat de curând o platforma imobiliara complexa, dedicata locuintelor noi si investitiilor imobiliare, acoperind astfel un segment important de piata, format din tineri aflati la prima achizitie a unui locuinte, dar si din investitori interesati de plasamente sigure in imobile cu durata de viata ridicata.

Conform datelor IMOPEDIA.ro, principalul criteriu de cautare a unei locuinte este, in prezent, pretul. Apoi, utilizatorii portalului imobiliar se uita la stadiul de finalizare a lucrarilor, lasând la final criterii privind zona sau suprafata.

·         87% dintre cei aflati in cautarea unei locuinte noi prefera proiecte finalizate

·         10% dintre bucuresteni sunt dispusi sa cumpere o locuinta in curs de construire

·         Doar 3% intentioneaza sa cumpere un apartament aflat inca in stadiul de proiect

„Interesant de observat este ca procentul celor dispusi sa achizitioneze o locuinta aflata pe hârtie este insignifiant. In urma cu câtiva ani, când piata imobiliara nu cunostea termenul de criza, peste jumatate dintre cei care voiau sa locuiasca intr-un ansamblu rezidential nou nu aveau nicio retinere in a cumpara un apartament aflat in stadiul de proiect”, spune Razvan Muntean, General Manager IMOPEDIA.ro.

Ce fel de locuinte vor bucurestenii?

Cele mai cautate cautari inregistrate pe noua platforma dedicata ansamblurilor rezidentiale noi au in vedere apartamentele cu doua camere, 43% dintre utilizatori preferând acest tip de locuinta. Pe locul doi, in topul cautarilor, se gasesc garsonierele, cu un procent de 26%. Potrivit datelor IMOPEDIA.ro, 20% dintre vizitatorii portalului au optat pentru apartamentele cu trei camere, in timp ce doar 11% prefera locuintele cu patru sau mai multe camere.

Pentru o garsoniera noua, cei mai multi bucuresteni ar fi dispusi sa plateasca aproximativ 30.000 euro, iar pentru un apartament cu doua camere, 55.000 euro. Bugetul mediu pentru o proprietate cu trei camere este de 70.000 euro, in timp ce pentru locuintele cu patru sau mai multe camere, vizitatorii portalului imobiliar au ales un pret mediu de 100.000 euro.

In ceea ce priveste zonele, in topul preferintelor celor care utilizeaza noua platforma dezvoltata de IMOPEDIA.ro se afla Berceni/Popesti Leordeni si Titan. Urmatoarele cartiere in care bucurestenii cauta locuinte noi sunt Baneasa/Pipera si Colentina/Obor, lasând pe ultimele locuri zone precum Militari, Ghencea si Alexandriei.

„Din datele noastre reiese ca numarul celor care sunt interesati de o locuinta noua este intr-o continua crestere: aproape 30% dintre bucuresteni doresc sa cumpere o locuinta intr-un ansamblu recent ridicat. Acum patru ani, procentul nu ajungea la 10%. Cumparatorii incep sa inteleaga tot mai mult avantajele unei locuinte noi si prefera sa investeasca intr-o astfel de proprietate, mai ales ca, in multe zone, pretul unui apartament situat intr-un bloc nou este foarte aproape de valoarea unui apartament vechi”, explica Razvan Muntean, General Manager IMOPEDIA.ro.

Platforma “Locuinte noi” ofera utilizatorilor posibilitatea cautarii, in timp real, a locuintelor noi, a spatiilor de birouri, retail. Totodata, vizitatorii gasesc aici si oportunitati de investitii, prin intermediul celui mai accesibil instrument online, dezvoltat de o echipa deja specializata in crearea de instrumente multi-directionale pentru piata autohtona de real-estate.

Sursa: www.imopedia.ro

Articole similare

Cum pregatesti centrala termica pentru iarna: masuri practice si cele mai importante verificari obligatorii

casamea.ro

Prima Casa permite achizitionarea doar a garsonierelor

RL online

Preturile terenurilor de langa Bucuresti au scazut anul trecut cu pana la 40%

RL online

Lasă un comentariu