Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Bucatarii rustice in apartamente de bloc

Daca vrei sa iti amenajezi bucataria in stil rustic, nu este necesar sa renunti la facilitatile secolului XXI. Pe piata se gasesc hote si cuptoare cu design vintage, dar si masini de spalat vase ultraperformante, care pot fi complet ascunse in spatele unui front patinat. 

Intr-o bucatarie rustica poti proba senzatii precum: caldura, nostalgia casei de la tara, respectarea traditiilor si intoarcerea la origini. Toate aceste senzatii, care nu au nimic in comun cu viata specifica unui oras aglomerat, nu te impiedica sa iti amenajezi bucataria din apartamentul de bloc in stil rustic si sa te bucuri astfel de propria oaza de liniste.

Citeste si: 10 bucatarii rustice care te vor cuceri

Bucataria rustica poate fi de mai multe tipuri: french country, traditional romaneasca, specifica bazinului mediteranean etc. Chiar daca aceste tipuri sunt dictate de zonele geografice, totusi ele au ceva in comun: incearca sa reproduca atmosfera caselor de la tara.

Acesta este si motivul pentru care designerii si producatorii de mobilier scot in fata toate atuurile lor. In primul rand, este vorba de designul corpurilor de mobilier. Fronturile sunt lucrate in relief, dand impresia ca sunt sculptate, iar liniile curbe, organice, iau locul rigorii stilului modern. 

Citeste si: Bucataria rustica – Intre trecut si prezent

Un alt element specific bucatariilor rustice este lemnul masiv. Chiar daca este mai scump, totusi el va da intotdeauna o nota de autenticitate amenjarilor, mai ales daca este usor patinat. Daca insa nu iti permiti o bucatarie din lemn masiv, te poti orienta spre modele din PAL sau MDF care imita foarte bine esentele de lemn natur.

Si cromatica este foarte importanta. Bucatariile rustice se impart in doua categorii cromatice: in culori deschise sau in combinatii fresh, axate pe tonuri de alb, galben, verde si albastru; in culori inchise sau mai greoaie, ce propun diferite nuante specifice lemnului (stejar, nuc etc).

Citeste si: Chiuvete pentru bucatarii rustice

Conform stilului rustic, accesoriile de gatit sunt intotdeauna la vedere, completand imaginea de bucatarie functionala, in care se gateste mult.

Articole similare

Atelierul Andei Roman

Luana Ibacka

Solutii pentru dormitoarele mici

Catalina Coca

Tendintele anului 2010 pentru bai

Elena Turcu

Lasă un comentariu