Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Bucatarie cottage cu aer industrial

Aceasta bucatarie a fost amenajata intr-un vechi hambar din comitatul Oxfordshire, Anglia, si reflecta stilul de viata al artistului Paul Nicholls, care a trait aici 30 de ani, ulterior mutandu-se in Franta.

Locuinta gazduieste in prezent alti artisti, adica pe sculptorul si pictorul Lincoln Seligman si pe sotia sa, Tish. Desi casa a suferit unele modificari, stilul de amenajare a ramas acelasi: rustic, cu accente industriale. De exemplu, zona de living se continua cu bucataria, un spatiu pe cat de interesant, pe atat de original. Initial, in aceasta incapere a existat un dulap si o serie de obiecte vechi, recuperate in secolul al XIX-lea.

Lincoln si Tish au mutat dulapul si celelalte elemente (in studioul lui Lincoln, respectiv, in gradina) si au cerut ajutorul unui prieten (Probyn Miers) pentru a le reamenaja bucataria, dorindu-si sa pastreze aerul autentic al incaperii. Miers, un tamplar foarte bun, a confectionat un mobilier care se integreaza excelent in decor. Dulapul din stejar cu blat din zinc reuneste cele doua stiluri de amenajare adoptate in incapere: cottage si industrial. Manerele dulapului sunt realizate din lemn de maslin, gasit pe o plaja din Antibes. Decorul a fost completat cu o masa din stejar, intr-o nuanta mai ciudata de cenusiu, care ii ofera un aspect metalizat.

Atentia acordata detaliilor se reflecta in rezultatul final: o bucatarie originala, cu atmosfera aparte, care te intoarce in timp cu cel putin un secol. 

Articole similare

10 idei de design pentru biroul de acasa

Elena Virlan

Fuchsia – o prezenta distinsa pe balcon

ing. horticol Alex Ivascu

Baie amenajată în stil minimalist

casamea.ro

Lasă un comentariu