Image default
Amenajare living Practic

Bucataria ca spatiu de socializare pentru intreaga familie

Bucataria poate fi nu doar incaperea in care gatim si mancam pe fuga, ci si locul primitor in care intreaga familie se reuneste pentru a petrece timp de calitate impreuna, preparand masa, incercand retete noi sau povestind intamplarile de peste zi.

O bucatarie luminoasa, moderna si spatioasa incurajeaza astfel de activitati de socializare in familie. Iar cand este amenajata intr-un spatiu deschis, impreuna cu dinningul sau cu livingul, bucataria va deveni cu siguranta cel mai prietenos loc din casa.

Te poti inspira din fotografiile alese de pe Housetohome.co.uk pentru a ilustra unele dintre cele mai frumoase amenajari de bucatarii.

1. O bucatarie amenajata in stil rustic va imbia pe oricine sa zaboveasca la o prajitura si o ceasca de ceai in decorul primitor si familial, la care contribuie inclusiv musamaua cu imprimeuri vesele.

2. Asezand blatul de lucru in mijlocul bucatariei vei avea deplina libertate de miscare pentru a prepara micul dejun sau cina, in timp ce vei fi inconjurat de membrii familiei.

3. O bucatarie mica poate parea mult mai spatioasa atunci cand apelezi la nuante deschise. Iar cand ai toate ustensilele aproape, gatitul devine o joaca.

4. Daca vrei sa fii alaturi de musafiri chiar si atunci cand pregatesti gustarile, poti amenaja livingul in acelasi spatiu cu bucataria. Mobila in tonuri neutre si lumina naturala invita la petrecerea multor ore in bucatarie.

5. Micul dejun e mereu o sarbatoare la masa asezata in mijlocul unei bucatarii in culori pastelate.

6. Modern si elegant, dar in acelasi timp familial si prietenos, spatiul comun al acestei bucatarii e continuat firesc de living, lasand privirile sa admire imbinarea inspirata a elementelor cromate cu cele cromatice.

7. O bucatarie si un dinning alb-negru dau un aer elegant unei locuinte. Spatiul poate fi pe placul multor familii moderne, desi familiile cu copii mici ar putea considera aranjamentul pretentios si rece.

8. O atmosfera calduroasa poate fi creata alegand un coptor rosu si un covor in patratele pentru o bucatarie in stil rustic, unde intreaga familie isi va gasi locul.

9. Bulinele inveselesc instantaneu orice bucatarie, dandu-i un aer jucaus. Tabla neagra de pe peretele aragazului ajuta la crearea atmosferei vesele, dar si la alcatuirea listei de cumparaturi.

 

Articole similare

Casa sigura pentru copii

Dan Mazilu

Creeaza o camera chic, pentru oaspeti, in 5 pasi simpli

Catalina Coca

Diningul ideal

Elena Turcu

Lasă un comentariu