Image default
Amenajari Exterioare

Bromeliile: frumoase si spectaculoase

Bromeliile sunt castigatoare atunci cand vine vorba de alegerea unor plante cu aspect deosebit, impunator si in acelasi timp delicat. Florile bromeliilor dureaza si luni intregi. Trebuie mentionat ca elementele decorative nu sunt chiar florile, acestea fiind nesemnificative din punct de vedere estetic. Adevarata frumusete este data de bractee, care sunt niste frunze modificate.

Nepretentioase din fire, bromeliile nu au nevoie de ingrijiri speciale, nu necesita pulverizari cu apa sau transplantari dese. Se considera ca pot fi chiar ignorate o vreme. Prezinta marele avantaj ca tolereaza variatiile de temperatura.

La Aechmea, partea decorativa, asa-zisele flori, pot avea diferite culori sau combinatii: de la galben, la portocaliu, albastru si chiar purpuriu.

Guzmania este speciala datorita nuantei de rosu, avand si frunzele lucioase cu aspect placut chiar si in lipsa florilor.

O colectie de bromelii trebuie sa aiba neaparat si o Vriesea. Se aseamana cu Aechmea, avand partea decorativa colorata in rosu intens, dar se pot gasi si in combinatii cu galben sau chiar albastrui. Cand florile incep sa se ofileasca, asteapta sa se usuce complet inainte de taiere pentru a permite plantei sa se fortifice si pentru a impiedica instalarea bolilor sau daunatorilor in rana ramasa de la taiere.

Informatii furnizate de ing. horticol Alex Ivascu

Articole similare

Cand trebuie udate plantele iarna?

RL online

Cum să transformi biroul de acasă într-un spaţiu de lucru optim

Alina Boicu

Explozie de culori in biroul de acasa: 10 idei

Catalina Coca

Lasă un comentariu