Image default
LifeStyle

Broccoli, leguma care previne cancerul si opreste cresterea tumorilor

Cercetatorii au descoperit ca aceasta componenta organica are capacitatea de a spori numarul enzimelor protectoare din tesutul mamar.

Oamenii de stiinta au reusit sa izoleze molecula de sulforafan pentru a o administra, sub forma unui medicament, pacientelor bolnave de cancer la san.

Consumarea legumelor crucifere a fost asociata dintotdeauna cu un risc scazut de artrita si cancer, dar mecanismul de actiune al substantelor este necunoscut.

“Sulforafanul este foarte important pentru ca ajuta organismul sa pastreze un echilibru sanatos intre antioxidanti, esentiali in prevenirea aparitiei cancerului”, a declarat Maria Traka, cercetator-sef.

Daca este sa ne luam dupa descoperirile medicilor, ar fi nevoie sa consumam aproximativ trei sau patru portii de brocoli pe saptamana. Desi este dificil, medicii te sfatuiesc sa incerci sa consumi leguma macar de doua ori pe saptamana.

Glucorafaninul gasit in legumele crucifere stimuleaza productia de sulforafan, o substanta care inhiba cresterea tumorilor. Mai mult, aceasta stimuleaza secretia unor enzime care ajuta organismul sa elimine compusii cancerigeni din sange.

Sursa: www.modista.ro

Articole similare

Cimbrul, gustos si sanatos

Geanina Bica

Cum sa exorcizezi cultura de consum

Alexandra Furnea

Placinta cu marmelada

de la cititori

Lasă un comentariu