Image default
Legislatie Solutii Constructive

Brasovul, in topul investitiilor straine

Cine nu a mai avut drum de ceva timp prin orasul de la poalele Tampei si ajunge astazi acolo, va gasi un oras trezit la viata, cochet, plin de culoare si aranjat in detaliu.

Pe langa finalizarea lucrarilor de modernizare a infrastructurii, suntem aproape de finalizarea actualizarii Planului Urbanistic General si a proiectului GIS (n.r. Sistem Informatic Geografic) care ne dau directiile de dezvoltare ale orasului. Sunt zone de dezvoltare rezidentiala in care vom investi in extinderea infrastructurii, dar ne propunem sa cream cat mai multe facilitati pentru investitorii privati, plecand de la infrastructura si continuand cu facilitatile fiscale”, a declarat pentru revista Planul Casei Mele, primarul Brasovului, George Scripcaru. 

Banii necesari pentru investitiile din zona au venit de la bugetul local, iar cand s-au terminat, primaria a identificat potentiale surse de finantare si le-a exploatat. Vorbim fie de fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, fie de imprumuturi de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Dezvoltarea infrastructurii in zona Brasovului si schimbarea la fata a orasului din ultimii ani au atras in zona o serie de investitori. S-a construit mult atat in oras, cat si in zonele limitrofe.

In zona Brasovului avem multe investitii ale unor companii straine sau multinationale, desi in ultima perioada se poate constata o reducere a investitiilor. Putem spune ca zona noastra este o destinatie pentru multe firme din Germania, Austria, dar si Italia, Spania. Brasovul este atractiv pentru investitori atat datorita istoriei zonei, cat si datorita faptului ca dispune de forta de munca specializata, precum si de forme de pregatire de inalta calificare”, este de parere George Scripcaru. 

Am vrut ca Brasovul de acum sa fie un oras la care cetatenii au sperat ani de zile, un oras care sa le ofere toate conditiile, asemenea oricarui oras european. Sunt multumit ca Brasovul a inceput sa se schimbe, mai avem mult de lucru, dar pot spune ca suntem pe drumul cel bun”, mai declara primarului Brasovului.

 

Articole similare

Cum alegem un pavaj estetic si functional

casamea.ro

Legislatie – Prima Casa

revista Planul Casei Mele

CASA NADIA

RL online

Lasă un comentariu