Image default
LifeStyle

Bosch lanseaza noul detector D-tect 120 Professional

Bosch lanseaza pe piata de scule electrice din Romania noul detector D-tect 120 Professional pentru profesionisti.

Acesta este foarte usor de folosit, avand doar cinci butoane: butonul de ON/OFF, cate un buton pentru fiecare mod de lucru (Gips-carton, Universal si Beton) si butonul ON/OFF pentru sonor. Utilizatorul trebuie doar sa seteze modul de lucru adecvat tipului de material pe care il scaneaza. Cu ajutorul detectorului D-tect 120 Professional de la Bosch se poate verifica daca peretele contine obiecte metalice, feroase sau neferoase, cabluri electrice sau alte tipuri de cabluri (de exemplu cabluri de retea), precum si structuri de lemn sau tevi de plastic folosite in instalatiile de apa. Mai mult, acesta detecteaza pozitia obiectelor aflate in pereti, pentru a le proteja in timpul gauririi. Adancimea maxima de detectare este de 12 centimetri si variaza in functie de modul selectat.

Noile caracteristici fac detectarea mai usoara

Detectarea cu D-tect 120 Professional este mai usoara datorita a doua caracteristici: cea de masurare in punct si cea de gasire a centrului. Masurarea in punct permite detectarea exacta in spatiile greu accesibile. Nu sunt necesare miscarile repetate pe o suprafata pentru a detecta un obiect, D-tect 120 Professional gaseste obiectele din pereti dintr-o miscare. Acest lucru este posibil datorita benzii cu senzori radar foarte ingusta. Atunci cand un obiect este detectat, pe display-ul sculei electrice apare un reticul. Patru sageti indica in ce directie trebuie mutat detectorul pentru a alinia acest reticul cu centrul obiectului identificat. Acest lucru faciliteaza, de exemplu, fixarea dulapurilor sau a altor piese grele de mobila in peretii cu structuri de rezistenta metalice sau de lemn.

Usor de citit datorita principiului semaforului

Rezultatele sunt usor de citit datorita celor 3 LED-uri care corespund culorilor semaforului. Verde inseamna ca nu a fost detectat niciun obiect, galben inseamna  ca dispozitivul trebuie repozitionat pentru a identifica obiectele din perete, iar rosu indica existenta unui obiect in perete. In cazul unui cablu de tensiune, se aprinde LED-ul rosu, insotit de un semnal sonor repetitiv. De asemenea, existenta electricitatii este semnalata si pe display-ul sculei electrice.

Daca utilizatorul a identificat centrul obiectului din perete, acesta poate fi marcat in partea superioara si in lateral prin intermediul marcajelor de pe detector. Calibrarea lui D-tect 120 Professional se face automat. Astfel, acesta este gata de lucru imediat dupa pornire si se elimina erorile cauzate de calibrarea incorecta. Alte avantaje sunt greutatea redusa si designul compact: cantareste doar 500 de grame, are o lungime de 22 de centimetri si o latime de 9 centimetri, fiind usor de folosit si in spatiile greu accesibile.

Alimentare dubla, cu acumulator sau baterii alcaline

Pentru prima data, Bosch ofera un detector cu posibilitate dubla de alimentare: fie este folosit un acumulator de 10,8 V din gama de scule electrice profesionale, fie sunt folosite patru baterii alcaline AA, impreuna cu adaptorul AA1 Professional. Astfel, utilizatorul dispune de flexibilitate in selectarea unei surse de alimentare.

 

Articole similare

Interviu cu arh. Laurentiu Vlad

revista Planul Casei Mele

Intretine corect mobilierul din lemn!

Elena Virlan

STIHL România continuă programul de investiții în calitatea magazinelor și la nivelul compartimentelor service

casamea.ro

Lasă un comentariu