Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

Blocul din lemn

Studioul suedez de arhitectura Wingårdhs a creat un bloc de apartamente de opt etaje, realizat in intregime din lemn. Numit “Strandparken”, acesta a fost construit in Stockholm, in suburbia Sundbyberg si este prima cladire din patru de acest fel. Aceasta piesa arhitecturala unica ofera locuinte sustenabile, confortabile la preturi accesibile si, conform arhitectilor, este “probabil cea mai inalta cladire rezidentiala din lume facuta in intregime din lemn”.

Ridicata pentru dezvoltatorul de proprietati Folkhem, turnul Strandparken include 31 de apartamente pe opt etaje. A fost proiectat pentru a explora potentialul unor case cu multipli ocupanti si in acelasi timp pentru a oferi locatarilor o casa sustenabila si la preturi accesibile, dar in acelasi timp si placuta. Forma arhetipala de casa are ca sursa de inspiratie casele de lemn suedeze traditionale, cu acoperisuri inalte, cu frontoane la capete, proiectate pentru a fi foarte rezistente pe timp de iarna.

In timp ce exteriorul cladirii este imbracat in totalitate de sindrile mici de cedru, interioarele au podele si mobilier din lemn intr-un stil minimalist. Structura de rezistenta a blocului este facuta si ea tot din lemne solide din surse locale, iar din cauza faptului ca este atat de usoara a trebuit ancorata de fundatie cu ajutorul unor barne de metal. Materialul natural si reciclabil din care a fost construita casa nu doar ca ofera un design calduros si uscat, dar emite si un parfum natural de lemn absolut minunat prin tot interiorul casei.

 

Articole similare

Simplitate şi bun-gust într-un apartament modern

Elena Virlan

Amenajare si design interior pentru un sediu de companie

RL online

Nunti reagale, nr. 3

RL online

Lasă un comentariu