Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Blochetii Compac III, solutia moderna pentru consolidarea terenurilor aflate in panta

Blochetii Compac III sunt elemente modulare pentru ziduri de sprijin din pamant armat, care prin forma lor ofera posibilitatea realizarii unor suprafete verticale, drepte sau curbe, fara dificultate si fara a necesita personal specializat. Pot fi folositi pentru proiectele de infrastructura, proiecte rezidentiale si industriale, aplicatii hidrotehnice (cheiuri, canale, baraje), terase, garduri, fatade. 

In functie de diferenta de nivel, Blochetii Compac III pot fi utilizati pentru preluarea acesteia in trepte. In cazul in care se doreste realizarea unei fatade a zidului clar conturata sau obtinerea unei imagini de masivitate cea mai indicata solutie sunt blochetii  In cazul treptelor mici, intre 40-100 cm, acestia pot fi folositi fara pamant armat. In cazul diferentelor mari de nivel, de peste 100 cm, se recomanda utilizarea blochetilor impreuna cu pamant armat, pentru a asigura si functia de zid de sprijin.

Care sunt avantajele amenajarii cu Blocheti Compac III?     

Avantaje tehnice:

Din punct de vedere tehnic, amenajarea in trepte cu blochetii Compac III indeparteaza pericolul eroziunii cauzate de apa din precipitatii, creste stabilitatea versantului si  ofera posibilitatea de a exploata la maxim spatiul disponibil.

Fiind elemente modulare cu greutate scazuta, amenajarea fatadei cu blocheti asigura reducerea timpului de constructie, usurinta in montaj si implicit reducerea costurilor.

Avantaje functionale:

Spatiile plane rezultate, in urma amenajarii in trepte a terenurilor in panta , pot fi utilizate pentru plantarea de vegetatie, amenajarea de spatii de joaca pentru copii, terase circulabile, etc. Diferenta de nivel poate fi exploatata si prin realizarea unor caderi de apa, care vor da o nota inedita gradinii si spatiului amenajat si vor crea o atmosfera deosebita.

Avantaje estetice:

Din punct de vedere estetic, folosirea blochetilor ofera nenumarate posibilitati de amenajare, de la culori diferite, la forme rectangulare – retrageri, iesiri – sau suprafete curbe, care permit ocolirea copacilor de pe teren sau a anumitor zone impuse.

Blochetii Compac III sunt prezenti in Romania din anul 2010, atunci cand Elis Pavaje a devenit singurul producator al acestui tip de elemente modulare de pe piata romaneasca. Portofoliul companiei Elis Pavaje cuprinde o gama foarte diversificata de produse oferind de la cel mai complex sistem de servicii , solutii si produse pentru clienti.

Mai multe detalii pe www.elis.ro

Articole similare

Proiect de vanzare – Trend 269 nu mai este valabil

RL online

O idee incredibila de reciclare a paletilor din lemn: construirea unui adapost in mai putin de o zi, proiectul “Pallet House Project”

Madalina Constantin

Tu pui aditivi impermeabilizanti in beton?

Dan Mazilu

Lasă un comentariu