Image default
LifeStyle

Bicarbonatul de sodiu, un produs minune in gospodarie

Textile patate, argintarie innegrita? Nicio problema! Toate vor capata o noua infatisare dupa ce le vei aplica un tratament pe baza de bicarbonat de sodiu.

Petele de pe covoare vor disparea numaidecat daca stropesti cu apa si bicarbonat de sodiu zona murdara. Lasa substanta sa actioneze peste noapte. Dimineata, aspira covorul si vei scapa de murdarie si miros neplacut.

Bicarbonatul de sodiu poate fi introdus si in punga aspiratorului. Izul din timpul aspiratului va fi imperceptibil.

Sticlaria si argintaria

Petele de apa de pe pahare le poti indeparta inlocuind detergentul din masina de spalat vase cu bicarbonat de sodiu. Seteaza programul obisnuit si paharele vor straluci.

Cu mixul obtinut din 3 parti bicarbonat de sodiu si o parte apa vei putea sterge argintaria. Dupa ce ai frecat bine piesele, clateste-le si sterge-le cu o carpa uscata.

Acelasi truc functioneaza si in cazul bijuteriilor din aur sau argint.

Rufe si textile

Pentru a scapa de mirosurile neplacute si de petele de pe haine (mai ales cele albe), adauga in detergentul de rufe o patrime ceasca bicarbonat de sodiu.

Cuverturile si lenjeriile pe care le folosesti ocazional (iarna/vara) capata un miros neplacut daca nu sunt aerisite periodic. Stropeste-le cu ingredientul minune si putina apa, ruleaza-le si asteapta cateva ore. Scutura-le inainte sa le folosesti. Acelasi lucru poti sa faci si cand intentionezi sa le tii deoparte o perioada mai lunga.

Pentru ca valiza, geamantanul sau geanta de voiaj sa fie pastrate in conditii optime introdu o cutie fara capac cu praf de bicarbonat de sodiu. Las-o acolo pana la urmatoarea calatorie.

Articole similare

Biserica gotica transformata in pensiune turistica

casamea.ro

Prima crema BB anti-roseata, pentru o piele cu zero imperfectiuni

RL online

Ceramica intre traditie si inovatie

Ana-Maria Oancea

Lasă un comentariu