Image default
Practic

Biblioteca si biroul bunicii, transformate intr-un spatiu modern de lucru

Transformea de fata a avut ca „protagonisti” o biblioteca si un birou de pe vremea bunicii. Intreaga incapere a „suferit” o schimbare la 360 de grade, in bine! Diferenta este una majora, de la o atmosfera „batranicioasa”, greoaie si usor intunecata, s-a ajuns la un decor luminos, aerisit si aparent mai spatios, desi nu s-a „umblat” la niciun metru patrat, deoarece acest lucru era imposibil.

Cum a fost obtinuta aceasta imbunatatire? Finisajele sunt „vinovate”, dar si  simtul estetic al proprietarei, in acest caz nepoata bunicii :).

In primul rand, un strat nou, proaspat de vopsea alba poate face miracole intr-un interior care nu a mai fost redecorat de ani buni. Aceeasi tehnica a fost aplicata si in cazul bibliotecii, unde au fost indepartate si „arcadele” pentru a crea un aspect modern. De asemenea, etajerele au fost reconfigurate.

Daca biblioteca a fost pastrata aproape in totalitate, acest lucru nu se poate spune despre birou/comoda vintage. Aceasta a fost inlocuita cu un model minimalist, tot de culoare alba. In rest, scaunele si accesoriile, inclusiv, tablourile, cartile sau fotografiile personalizate au fost scoate definitiv din „peisaj”. In locul lor a fost adus un scaun transparent ultra-modern, un desktop si alte accesorii moderne. Doar telefonul in stil retro de pe birou mai aminteste de vremurile de mult apuse si este foarte sic.

Cel mai important detaliu l-am lasat la urma, si anume pata de culoare. Verdele „sare” in ochi, este in tendintele acestui an, si reprezint elementul inedit din aceasta amenajare.  

Articole similare

7 dininguri traditionale

Elena Virlan

11 idei de amenajare: Pereti cu energie

Radu Vezure

Cum amenajezi un living pentru distractia intregii familii

casamea.ro

Lasă un comentariu