Image default
Amenajare baie Practic

Beneficiile unei bai spatioase

M-am obisnuit cu baile apartamentelor de bloc de tip comunist, mici, aglomerate si cu putine variante de amenajare. De aceea, cand am intrat in aceasta sala de baie, involuntar, am comparat-o cu o camera de locuit. Fereastra neobisnuit de mare mi-a intarit si mai mult convingerea ca un astfel de spatiu isi poate depasi rolul strict functional, devenind unul de relaxare si rasfat al simturilor.

Dimensiunile generoase ale baii se explica prin faptul aceasta functiune face parte dintr-un penthouse cu suprafata de 267 de metri patrati. Intrucat apartamentul urmeaza a fi inchiriat, Ramona Pintea, designerul care s-a ocupat de amenajarea lui, a urmarit in primul rand ca baia sa fie dotata corespunzator. Cum finisajele si obiectele sanitare existau deja, contributia ei s-a redus la alegerea corpurilor de depozitare si a catorva accesorii, urmand ca viitorii chiriasi sa completeze decorul cu lucruri pe care le vor considera necesare pentru ei.

Developerii au optat pentru placi ceramice intr-o cromatica neutra, in nuante de maro si bej, si au amplasat obiectele sanitare astfel incat sa respecte ergonomia miscarilor. Atat in ceea ce priveste finisajele, cat si obiectele sanitare, s-a mers pe lucruri de calitate la preturi rezonabile.

Cu siguranta, atuurile acestei bai sunt cada si cabina de dus, alegeri care satisfac doua ritmuri de viata: unul alert si unul de relaxare.

Spatiul generos a permis montarea unei cazi de baie, ideala pentru momentele de relaxare, dar si a unei cabine de dus, foarte utila atunci cand timpul nu-ti permite decat o revigorare rapida dupa ce te-ai trezit.

Material preluat din numarul de dec.-ian. al revistei Domus.

Articole similare

Un dormitor cu iz regal

Elena Turcu

Amenajarea moderna a bucatariei

Elena Virlan

Bosch sarbatoreste vanzarea a 10 milioane de unelte IXO

revista de Unelte si Echipamente

Lasă un comentariu