Image default
LifeStyle

Bebelusii inteleg semnficatia cuvintelor de la varsta de cateva luni

Studiul a scos la iveala faptul ca micutii pot intelege semnificatia cuvintelor cu cateva luni bune inainte sa le poata rosti. Acest lucru contrazice viziunea invechita potrivit careia copiii incep sa priceapa limbajul vorbit abia in jurul varstei de un an.

Pana acum, se credea ca bebelusii pot intelege anumite elemente ale limbii native vorbite de parinti, dar nu se stia ca ei sunt in stare sa lege sunetele de semnificatie.

Elika Bergelson si Daniel Swingley, psihologi-cercetatori, au descoperit ca bebelusii au o putere mai mare de comprehensiune lingvistica decat s-a crezut pana acum. Cuplul a aflat ca, daca ingrijitorul copilului repeta interogatia “unde este marul?”, ochii micutului se deplasau la obiectul relevant, proiectat pe un monitor de computer.

Studiul a fost efectuat pe 33 de bebelusi cu varste cuprinse intre 6 si 9 luni. Cercetatorii au observat ca, dupa ce erau chestionati verbal, bebelusii se uitau la obiectul corect de pe ecran, chiar daca aveau de ales intre mai multe lucruri.

Bebelusii isi fixau privirea pe obiectul mentionat, si abia dupa aceea, ochisorii lor migrau la altele de pe ecran. Acest lucru le-a confirmat oamenilor de stiinta ca micutii intelegeau ce erau intrebati.

“Acest studiu trebuie sa le transmita un mesaj important parintilor: este nevoie sa le vorbiti copiilor, pentru ca astfel, ei vor deprinde mai repede abilitati lingvistice. Nu va asteptati sa va raspunda, dar vorbiti-le. Cu siguranta vor pricepe o parte din ce le spuneti. Cu cat aud mai multe cuvinte, cu atat vor avea mintea mai dezvoltata!“, au declarat savantii.

Articol preluat de pe bebelu.ro

Articole similare

Prajitura Desteapta

de la cititori

Cancer de la implanturile mamare: mit sau realitate?

Alexandra Furnea

Copiii noștri merită să-și trăiască frumos anii de școală!

comunicat de presa

Lasă un comentariu