Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Baumit Life ofera acum cel mai vast si inovator sistem de culori pentru fatade din Europa.

Din aceasta primavara, utilizand instrumente moderne de lucru, 888 de nuante alcatuiesc un program complex, flexibil si inovativ – cel mai extins sistem de colorare pentru fatade din Europa.

Timp de mai bine de trei ani, expertii  din tarile in care Baumit este reprezentata au fost solicitati sa analizeze cerintele si tendintele ce caracterizeaza aceste piete si sa elaboreze, pe baza tendintelor interne, o solutie inovatoare, un nou sistem de culori.

Pentru a oferi beneficiarilor, aplicatorilor si comerciantilor de materiale pentru constructii  un nou paletar de culori si cele mai moderne mijloace de lucru, au  fost invitati specialisti recunoscuti international in domeniul „culorilor si tendintelor”, arhitecti, manageri de produs si numerosi clienti, scopul fiind acela de a estima tendintele coloristice in domeniul fatadelor pentru urmatorii ani.

 

Rezultatul a fost surprinzator: tendintele coloristice din Europa sunt aproape identice in mai multe tari. S-a nascut, astfel, cel mai vast si inovator sistem de culori pentru fatade din Europa, constand din 888 de culori: Baumit Life.

Life consta din 94 culori principale, intense, avand fiecare opt grade de nuantare. Sase nuante de alb si 36 nuante pentru tencuielile mozaic, intregesc sistemul de culori. 

Pe langa selectia cuprinzatoare de culori, instrumente suplimentare de lucru completeaza oferta de servicii: paletare personalizate pentru diverse categorii de clienti, programe de comparare si alegere a culorilor pe internet, aplicatii portabile de scanare si masurare a tonalitatii si intensitatii culorilor, precum si dotari pentru sprijinul consilierilor de colorare la punctele de vȃnzare.

PROPRIUL MINICENTRU DE CONSILIERE PENTRU COLORARE

Unul dintre cele mai importante „ instrumente” de lucru cu clientii este minicentrul de consiliere pentru colorare, care va beneficia si de prezenta unui consilier specializat Life, din partea partenerului local. LifeCenter  va da posibilitatea comerciantilor mari, din mai multe orase, de a acorda consultanta la nivel profesional in domeniul colorarii. Clientii pot alege, compara sau combina culorile, creȃndu-si, in acelasi timp, o imagine reala asupra finisajelor.

Adrian Albulet, consilier pentru proiecte in cadrul Baumit Romȃnia, vede in noul minicentru de consiliere Life, avantaje importante in domeniul customer relationship management.

„Pana acum comandam mostre de finisaje pentru a putea oferi clientului o imagine clara asupra culorii si structurii. Acest lucru nu va mai fi necesar, deoarece avem acum la indemȃna mai multe mostre reale de culori, structuri decorative si modele  de tencuieli mozaic pentru exemplificare, putand astfel sa alcatuim pe loc combinatii armonizate  pentru clientii nostri. Aceasta simplifica discutia de consultanta si economiseste timp pretios atat pentru noi, cat si pentru clienti”.

Paletare de culori adaptate grupurilor tinta

Cautand sa dezvolte instrumente personalizate de lucru pentru programul Life, Baumit si-a pus mereu intrebarea:  cum poate sprijini clientii pentru a-si configura fatadele intr-un mod cat mai original, cat mai fidel gustului individual si mai bine integrat in mediul construit sau natural?

Pe acest criteriu, Baumit propune forme diferite de alcatuire a paletarelor, care sunt dedicate fiecarei categorii de clienti si fac mai flexibila alegerea culorilor.

Taste of Life  ofera o selectie de 88 de culori in tendintele actuale, armonizate si prezentate intr-un paletar usor de manevrat, la care se adauga 20 de combinatii cromatice, aplicate pe 10 modele de fatade, in diferite stiluri si caractere, destinate sa stimuleze creativitatea beneficiarilor si sa asigure o alegere rapida, cu stil, a culorilor.

Easy Life este paletarul complet, destinat profesionistilor, arhitecti si constructori si cuprinde cca. 100 de pagini, in care se regasesc nuantele intense Style si cele opt tonalitati gradate derivate din acestea. Mozaicul si structurile decorative sunt cuprinse in format tiparit. Easy Life are un format usor de manevrat si flexibil, destinat lucrului curent pe santiere sau la punctele de vȃnzare.

Cel mai complex dintre paletarele din sistemul coloristic Life este Big Life. Ambalajul impozant din aluminiu ii confera acel prestigiu cautat in birourile de arhitectura si la firmele mari de constructii. Extensiile pentru cele mai importante programe de arhitectura sunt disponibile si in format electronic, in memoria USB integrata. Big Life prezinta culorile principale Style pe o singura pagina, iar cele opt tonalitati derivate pe pagini separate. Mozaicul si structurile decorative sunt cuprinse, de asemenea, in anexa, in format tiparit.

Paletarul usor de manevrat si practic Mosaik Life  inlocuieste toate mapele cu mostre de culori folosite pâna in prezent. Usor de parcurs si atractiv, acesta prezinta, in forma naturala, toate culorile tencuielilor pentru soclu – MosaikTop – si structurile tencuielilor decorative. Profesionistii din constructii au la indemȃna un mijloc eficace si  practic de lucru cu beneficiarii lor.

 

Articole similare

Piano House

Elena Virlan

Noul excavator Komatsu PC230NHD-11 cu motor Stage IV este mai îngust

M.Equipment

Proiect de vanzare – Aktual

RL online

Lasă un comentariu