Image default
LifeStyle

BAUER Maschinen Group la BAUMA 2010

Urmare a eruptiei vulcanu­lui din Islanda, toate zborurile de deasupra Nordului Europei au fost suspendate si cateva zile, vizitatorii pentru Bauma din Japonia si China, Malaezia si Australia, Brazilia si State Unite fiind in imposibilitatea de a calatori pe calea aerului. In ciuda acestei reduceri a numa­rului de vizitatori din primele zile ale expozitiei, rezultatele finale apar totusi ca fiind satisfacatoare pe toa­te planurile.

Daca in prima zi doza de scepticism era destul de mare, optimismul incepe sa revina incepand de marti, iar de miercuri, asa cum declara dl. Christian Gress, Director de Vanzari la BAUER Maschinen, avem “o expozitie BAUMA normala”. Desi primele rapoarte privind rezul­tatele expozitiei BAUMA reflecta scepticismul primelor zile, dl. Dieter Stetter, Manager General al BAUER Maschinen GmbH, conchide: “La final, expozitia Bauma 2010 s-­a dovedit a fi mult mai buna decat erau asteptarile la inceput”. De asemenea, Dieter Stetter isi exprima satisfactia pentru numa­rul mare de cereri de vanzari si de intalniri cu clientii. Din punctul de vedere al d-lui Thomas Bauer, Presedinte C.A. al BAUER AG, “dupa aceasta editie BAUMA, perspectiva anilor urmatori este pozitiva, in ciuda crizei finan­ciare nesolutionate inca.”

BAUER a excelat la BAUMA 2010 cu doua exponate exceptionale: masina de foraj rotativ BG 50 si macaraua pentru fundatii speciale MC 128. Cu noua masina pentru foraj rotativ BG 50, BAUER a prezentat nu numai cea mai puternica masina de foraj din seria BG, dar si cea mai puternica instalatie de foraj din intreaga expozitie BAUMA. La o greutate de exploatare de 240 tone, masina este echipata cu un motor cu puterea de iesire de 706 kW.

Mastul noului model BG 50 poate fi extins la 35 m. Masina a fost proiectata pentru adancimi de foraj de pana la 100 m si diametre ale gaurii forate de pana la 4,5 m.

Aceste dimensiuni necesita un troliu principal cu o forta de tragere de 60 tone. La BAUMA, masina expusa a fost echipata cu o cupa de sapare cu diametru de 3 m. Cealalta vedeta a standului BAUER a fost macaraua pe senile, cu cablu, pentru fundatii speciale, MC 128. Ca macara universala pe senile, cu cablu, MC 128 are o capacitate de ridicare de 200 tone la o greutate de exploatare de cca. 200 tone, in functie de echipare. Masina este dotata cu un motor cu o putere de iesire de peste 700 kW si are doua troliuri cu forte de tragere de cate 330 kN fiecare.

La BAUMA, macaraua MC 128 a fost echipata cu o unitate de frezare pentru executie de pereti diafragma cu adancimi de pana la 150 m. Firma RTG Rammtechnik GmbH a expus intre alte utilaje de instalat palplanse, modelul sau RG 25 S, echipat cu un cap dublu de rotire special, DKS 150/300, pentru forajul la perete (FOW ­front of wall). Capul de rotire dezvolta un cuplu pentru coloana de tuburi exterioare de 28 tm. Masina este echipata cu un motor de 570 kW, cel mai puternic din seria RTG, si poate fora in tuburi cu diametre de pana la 1.000 mm, la adancimi de 23,5 m, dintr-­o singura trecere. Forta de tragere dezvoltata este de 800 kN. Capul de rotire poate fi inlocuit usor, cu ajutorul unui echipament de schimbare rapida, cu un cap vibrator pentru instalat palplanse. Celelalte firme componente ale grupului BAUER Maschinen au fost si ele prezente. ­KLEMM Bohrtechnik a expus: modelul KR 401­2 B HDI, echipat pentru injectii de beton in tehnologia „jet grouting”; modelele KR 806­5 cu cap dublu de rotire si KR 802­2S cu cap roto­percutor, pentru foraje de ancorare si micropiloti.

In poligonul de demonstratii de la ARESING a fost expus modelul KR 707­1W, specializat in foraje geotermale. ­PRAKLA Bohrtechnik a expus cea mai cautata dintre masinile pentru foraje de puturi de apa si pentru prospectiuni geotehnice, modelul RB 40. ­MAT Mischanlagentechnik a expus instalatii de preparare, injectie si de denisipare a fluidelor de foraj. ­PILECO din S.U.A. a prezentat ciocane Diesel, iar FAMBO din Suedia, ciocane hidraulice pentru batut piloti metalici sau palplanse.

Pentru prima data au fost prezente noile firme ale grupului: ABS Trenchless (cu echipamente pentru foraje orizontale de subtra­versare) si HAUSHERR (cu utilaje de foraj pentru cariere si exploatari miniere la suprafata). Zilnic s-­au organizat demonstratii practice in poligonul special amena­jat de la fabrica noua de la Aresing.

Intre 11 ­- 15 mai 2010 se desfasoara la Bucuresti expozitia CONSTRUCT EXPO 2010, unde firma BAUER va fi din nou prezenta in standul firmei Tractor Proiect Comert din Brasov, reprezentanta sa in Romania, stand aflat pe aleea principala, la intrarea pe Poarta A. Se vor expune: masina de foraj pentru piloti MBG 12 si instalatia pentru foraje geotermale PRAKLA RB8.

Articole similare

Uriage: un brand de incredere pentru pielea bebelusului tau

RL online

Desert racoritor

Ana-Maria Oancea

Sub semnul lui Enescu: in septembrie MNAR celebreaza muzica in pictura

comunicat de presa

Lasă un comentariu