Image default
Home

Bateriile si designul instalatiilor sanitare

Acestea au rolul de a inchide-deschide apa de la chiuvete, lavoare, bideuri si cazi.

O baterie sanitara de calitate este deosebit de importanta atat pentru confortul utilizatorilor cat si pentru economiile pe care le pot aduce la bugetul de apa.

Exista pe piata o gama larga de baterii: cele clasice cu robinet pentru apa calda si separat pentru apa rece sau amestecatoare. Acestea din urma cuprind: baterii monocomanda si baterii cu dubla comanda, baterii termostatice, baterii cu temporizator, baterii cu senzori. Bateriile clasice cu obertain sunt deja depasite, locul lor fiind luat in preferintele utilizatorilor, de bateriille amestecatoare monocomanda, datorita usurintei in utilizare, dar si economiei de apa pe care o realizeaza.

Pe piata sunt o multime de tipuri de baterii amestecatoare, dar trebuie sa stim, ce alegem. Exista mari diferente intre baterii, din punct de vedere a duratei de viata, ergonomiei, zgomotelor de functionare, economiei de apa si energie, sigurantei etc. Este bine de stiut ca bateriile cu pastila ceramica sunt mai performante si nu prea fac zgomot, dupa care urmeaza bateriile cu pastila de teflon.

Pentru bucatarie puteti alege o baterie cu dus extractibil, extrem de practica pentru spalarea alimentelor.

Articole similare

5 sfaturi pentru realizarea iluminatului de exterior

Elena Virlan

Mobilierul din bucataria ta

Constantin Stefan

Bricoleaza cu sfoara!

Alexandra Petraru

Lasă un comentariu