Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Basculantele cu sasiu rigid Terex trec in proprietatea Volvo CE

Volvo CE a anuntat ca s-a inteles cu Terex Corporation pentru achizitionarea Terex Equipment Ltd (producatorul de basculante cu sasiu rigid), inclusiv pentru preluarea bunurilor si a proprietatilor intelectuale. Afacerea, supusa aprobarii de reglementare, include fabrica principala din Motherwell, Scotia, precum si cele doua ramuri de produse – basculantele cu sasiu rigid si cele articulate. De asemenea, include si distributia de basculante de pe teritoriul Statelor Unite, dar si o participatie de 25,2% din NHL (Inner Mongolia North Hauler Joint Stock Co. Ltd), care fabrica si comercializeaza basculante rigide sub brandul Terex, in China.

Referindu-se la motivul demararii acestei afaceri, presedintele Volvo CE, Pat Olney, a declarat: “Este o achizitie strategica ce ne ofera posibilitati insemnate de crestere. Adaugarea renumitei game de basculante cu sasiu rigid extinde optiunile clientilor implicati in aplicatii miniere usoare.”

Achizitia include 5 modele de basculante cu sasiu rigid, cu un design deja demonstrat si cu sarcini utile ce variaza intre 32 si 91 de tone. Introducerea basculantelor rigide in gama de produse Volvo va extinde prezenta companiei in operatiunile miniere usoare – o ramura complementara industriilor de constructii, petrol & gaze, agregate si cariere sau constructii de drumuri, segmente in care Volvo CE este o prezenta activa.

De asemenea, tranzactia presupune in viitor si adaugarea in portofoliul Volvo a trei modele de basculante cu sasiu articulat, cu sarcini utile intre 25 si 38 de tone. Aceste masini vor sprijini pozitia recunoscuta a producatorului suedez in segmentul basculantelor articulate si vor reprezenta oportunitati considerabile de crestere in economiile emergente.

Daca achizitia va fi aprobata, atunci circa 500 de angajati se vor adauga fortei de munca existente deja la Volvo CE. De asemenea, pentru o perioada de tranzitie, marca Terex va fi folosita in continuare pe masini. Tranzactia se asteapta sa fie finalizata in al doilea trimestru al lui 2014.

 

Articole similare

Popularitatea macaralelor turn Potain continua sa creasca in intreaga lume.

revista de Unelte si Echipamente

P+1E+M 0709

RL online

Romania, in criza acuta de locuinte.

RL online

Lasă un comentariu