Image default
Amenajare dormitor Practic

Baroc Contemporan

Mobilierul este grandios, insotit de culori fascinante.
Patul cu noptiere este primul care intra in scena. Din lemn sculptat, aurit sau lacuit, din esente rare, fier forjat sau, de ce nu, din piele, cu picioare inalte, zvelte sau greoaie, dar elegante. Important este efectul pe care il imprima. Baldachinul revine in moda, sugerat doar de drapaje sau, pur si simplu, evident si fastuos.

Oglinzile fac si aici onorurile de gazda, prezente in diferite forme si dimensiuni: de perete sau cu mobilier aferent de sustinere.

Console cu blat din marmura, dulapuri cu sertare, piese minuscule de depozitate sau suporturi pentru haine, sifoniere inalte – mobila este reprezentata de formele spectaculoase ale barocului.

La picioarele patului apar taburete pufoase, pe care se arunca neglijent un halat cu initialele proprietarului.

Materialele textile folosite curg lasciv, in forme lenese – catifea si matase lucioasa -, fiind intalnite la draperii si perdele sau chiar la tapiserii si lenjerii.

Lumina este blanda, imprastiata cu moderatie de veiozele asezate delicat in colt, pe noptiera, sau in apropierea unei oglinzi, pentru a-i accentua puterea.

Dantelariile si formele gratioase se asorteaza cu flori stilizate, de la crini imperiali pana la corole delicate, intr-un decor complex si aparent greu de urmarit.

Articole similare

Descopera noi combinatii de culori pentru bucataria ta

RL online

Cum să faci rafturi încastrate pentru cărți în spațiul de sub scară

casamea.ro

Reinterpretarea stilului traditional: 5 living-uri autentice

Catalina Coca

Lasă un comentariu