Image default
Home

Banca cea veche devine atractia gradinii

1. Primul pas este curatarea vopselei vechi de pe intreaga suprafata. Iti recomand sa folosesti acest aparat absolut minunat, pe care il gasesti de cumparat la raionul de scule electrice al oricarui magazin de bricolaj. Aparatul dezvolta o temperatura de cateva sute de grade Celsius, iar temperatura face ca vopseaua cea veche sa se umfle si sa se desprinda de pe suprafata lemnului. Atentie: poti folosi acest aparat doar pentru a curata suprafete din lemn; suprafetele metalice se incing si ele si vopseaua nu se mai desprinde, ci se imbranzeste si devine cleioasa! Dupa aceasta operatiune, smirgheluieste bine banca!

2. Poti incepe acum sa vopsesti banca. Alege o vopsea pentru exterior, in culoarea care-ti place cel mai mult. Eu am ales acest ocru-galben, pentru ca banca sa se profileze bine pe verdeata gradinii si sa para mereu inundata de soare. Pentru vopsit, foloseste un trafalet mic – va merge mai repede decat cu pensula, vei folosi mai putina vopsea, lemnul nu se va incarca si suprafata va fi mai uniforma.

3. Banca este acum vopsita in intregime. Poti face si altfel decat am facut eu: coloreaza fiecare element al bancii intr-o alta culoare, efectul final va fi foarte vesel si modern!

4. O mica tusa de final: cateva flori pictate pe spatarul bancii. Cum banca este galbena, tot ce am facut a fost sa trasez niste petale, pastrand in centru un cerc de culoarea fondului (pentru ca cercul sa iasa perfect, l-am trasat cu creionul, folosind drept sablon gura unui paharel). Pentru petale am folosit un rest de vopsea alba.

Articole similare

Imitatia de marmura facuta de tine!

revista Caminul

Culoarea personalitatii tale – GALBEN

RL online

O lada veche devine masuta pentru cafea

Mugur Kreiss

Lasă un comentariu