Image default
Legislatie Solutii Constructive

Balta Alba, un cartier cautat pentru apartamentele mari si ieftine

Cele mai vechi blocuri din cartierul Balta Alba sunt construite la mijlocul anilor ’60, dar inca sunt foarte cautate de clienti, in special de cei care isi cauta apartamente cu trei camere si suprafete generoase. Pretul mic este, de asemenea, unul dintre argumentele decisive pentru care clientii decid sa neglijeze vechimea blocului.

„Apartamentele cu trei camere sunt foarte ieftine, comparativ cu alte zone, dar si mult mai mari. Pretul variaza intre 58.000 si 62.000 euro, iar suprafata poate ajunge si la 72.000 euro. Intr-un bloc construit dupa 1990, pretul poate ajunge la 80.000-85.000 euro, iar suprafata este undeva la 65 mp”, arata Dorina Suciu, agent imobiliar Baesu Ideal Imob.

Aceeasi diferenta se simte si la apartamentele cu doua camere: intr-un bloc construit dupa 1990, suprafetele variaza intre 50-52 mp, iar preturile pot ajunge chiar la 72.000 euro. Aceleasi doua camere, dar intr-un bloc construit in anii 1975-1980, au o suprafata de pana la 57 mp, iar pretul variaza intre 52.000 si 57.000 euro. Categoria cea mai putin interesanta pentru clienti este cea a garsonierelor. Unul dintre principalele motive este faptul ca acestea sunt, in principal, confort doi.

Clientii cauta zona pentru beneficiile mari primite la preturi mici

In ciuda preturilor mici, raportate la alte zonei ale Bucurestiului, Balta Alba este un cartier care ofera o gama larga de beneficii clientilor.

„Clientii care aleg Balta Alba vin in principal pentru mijloacele de transport in comun, piete si parcuri. Sunt spatii verzi multe si bine intretinute, sunt mai multe guri de metrou, precum si tramvai, autobuze, tot ce este nevoie. Restul clientilor argumenteaza cu faptul ca au parinti, rude, cunostinte, prieteni in zona si le place cum traiesc ei”, continua Dorina Suciu.

Dat fiind nivelul bugetului, cei mai multi clienti aleg sa plateasca cu creditul Prima Casa. Este vorba de pana la 75% din totalul tranzactiilor. Restul folosesc cash sau credite ipotecare.

„Clientii care aleg sa plateasca cu cash isi cunosc puterea. Ei negociaza mai mult, mai dur. Incearca sa forteze decizia proprietarului, sa scada din pret mult sub marja de negociere. Aceasta strategie este eficienta pentru cei care vor sa vanda urgent, dar in general proprietarii nu au nicio problema in a accepta clientii care vin cu Prima Casa”, arata Maria Sigartau, agent imobiliar Sighimob Estate.

Agentii imobiliari nu se tem de finalul programului Prima Casa

Totusi, finalizarea programului Prima Casa nu este de natura sa sperie agentii imobiliari din zona. Balta Alba s-a dovedit a fi un cartier foarte dinamic la nivel de tranzactii, chiar si in perioade care, in mod traditional, sunt mai amortite.

„Se fac schimburi, se vand doua camere pentru a cumpara garsoniere, se vand trei camere pentru a cumpara doua camere, exista o plaja larga de clienti si pentru vremurile in care nu va mai fi Prima Casa. Momentan insa, toata lumea profita de aceasta oportunitate. Nici chiar in perioada de vacanta nu am dus lipsa de clienti, de tranzactii. A fost chiar foarte bine”, arata oficialul Baesu Ideal Imob.

Pentru ca este o piata atat de dinamica, ofertele sunt multe si variate. Tocmai de aceea, clientii pot ajunge sa isi gaseasca locuinta dorita in doar cateva zile. Tranzactiile se incheie intre doua si sapte zile, potrivit agentilor imobiliari. Doar in cazuri exceptionale poate dura mai mult, iar acest lucru se intampla in special in cazul clientilor cu cash, care sunt mai pretentiosi.

sursa: imopedia.ro

Articole similare

Rolul dublu al acoperisului: protectie si frumusete arhitecturala

RL online

Iarna la mansarda

Ion Diamandi

Renoveaza-ti acoperisul cu tigla ceramica Tondach

comunicat de presa

Lasă un comentariu