Image default
Amenajari Interioare

Baile contemporane: functionale, confortabile, surprinzatoare

Fiecare an aduce ceva nou, ne provoaca la schimbari si ne ofera solutii inedite de amenajare a locuintelor. Acest lucru este valabil si pentru salile de baie, care se transforma din ce in ce mai mult in spatii de relaxare, fara a neglija rolul functional.

Baile contemporane sunt spatii in care isi dau intalnire elementele artistice sau sofisticate cu cele simple, naturale. Finisajele nonconformiste (combinatii de piatra si lemn, placi compozite, ciment etc.), obiectele sanitare cu design inedit, accesoriile realizate in maniera artistica ofera personalitate bailor actuale. Astfel, salile de baie se transforma in spatii originale si reconfortante. Un rol semnificativ in personalizarea lor il joaca si obiectele cu impact vizual puternic, cum ar fi lavoarele din piatra sau cele cu design de inspiratie orientala.

Tehnologia moderna imbratiseaza materialele traditionale, dand nastere unor spatii unice, suprinzatoare. Accentul se pune pe finisaje in culori calde sau tonuri neutre (date de materiale precum marmura si granitul), „incalzite” cu mobilier din lemn si accesorii din fibre naturale. Se remarca un interes tot mai mare pentru utilarea bailor spatioase cu cabine sau cazi cu dotari ultraperformante, care transforma baia intr-un spa la domiciliu.

In baile actuale este introdus stilul minimalist si sunt dezvoltate teme orientale, in care influentele japoneze vor fi cele mai vizibile (oglinzi de perete cu rame ce propun imprimeuri elaborate sau care reprezinta simboluri, cazi din lemn vechi in stil japonez). Nu lipsesc nici jocurile de texturi, culori si forme (materiale simple, lucioase alaturi de cele imprimate, culori tari in contrast cu nuante calde etc.).

Baile viitorului

Te gandesti cum vor arata baile in viitor? Designerii si le-au imaginat deja si iti propun idei si solutii inedite. Daca doresti sa creezi un decor modern si nonconformist, orienteaza-te catre mozaic, placi ceramice lucioase, sticla etc. Un rol important il joaca lumina artificiala (deasupra cazii, in dulapurile suspendate sau in pardoseala), care poate crea o atmosfera speciala, enigmatica. In acest tip de bai, obiectele sanitare se remarca prin design, cromatica, si nu prin dimensiunile mari.

 

Articole similare

10 depozitari in spatele usii

Alexandra Petraru

O casa de tara cu farmec

Elena Virlan

Design indraznet intr-un duplex din Atena

Elena Virlan

Lasă un comentariu