Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Cum amenajezi o baie mica si ingusta

Amenajarea spatiilor mici reprezinta o adevarata corvoada pentru proprietari, insa o reala provocare pentru decoratori, care reusesc sa gaseasca solutii de amenajare chiar si pentru cele mai dificile incaperi, cum sunt baile mici si inguste.

Designerii recomanda ca in astfel de bai sa fie utilizate finisaje cu aspect lucios deoarece reflecta lumina. Utilizarea sticlei este la fel de avantajoasa si poate fi prezenta la: oglinda (care sa acopere o portiune cat mai mare de perete), cabina de dus, mobilier, rafturi de depozitare montate in perete etc.

Citeste si: Cum decorezi rapid o baie mica 

Integrarea unui corp de mobilier impune montarea unor obiecte sanitare subdimensionate. Acestea trebuie alese si in functie de configuratia baii. Daca baia este lunga si ingusta, se recomanda un lavoar dreptunghiular, lung si ingust (vezi galeria foto).

Un alt truc pentru a salva spatiu este alegerea unei cabine de dus Walk-In (cu dimensiuni reduse) in locul uneia cu cadita. Acest lucru ar putea permite montarea unui bideu sau amplasarea unui corp de mobilier la sol.

Citeste si: Culorile ideale pentru baile mici

Nu in ultimul rand, intr-o baie mica este indicat albul si cat mai multe culori luminoase.

 

Articole similare

Un accent galben solar in casa ta pentru a te lupta cu iarna

Ana Mincu

Revista Presei: apartament de 120 mp

Lucia Lazar

Mobilier de baie cu tabla pentru mesaje

Elena Virlan

Lasă un comentariu