Image default
Amenajari apartamente Amenajari Interioare

Baia minimalista: less is more

Stilul minimalist este abordat indeosebi in locuintele nou-construite si se remarca prin cateva trasaturi care il fac inconfundabil.

Printre aceste caracteristici se numara “zgarcenia” in ceea ce priveste cantitatea elementelor decorative. Intr-o sala de baie minimalista vom intalni doar elementele de décor strict necesare. In procesul de amenajare, accentul cade pe aspectul functional, obiectele prezente in decor avand in primul rand un rol practic.

O baie minimalista este utilata cu piese de mobilier patrate sau dreptunghiulare, cu suprafete lucioase, cu manere retractabile sau cu deschidere automata. In locul rafturilor cu multe produse inghesuite si la vedere, sunt preferate corpurile de mobilier mari, in care sunt depozitate toate produsele de ingrijire si curatare. In ceea ce priveste obiectele sanitare, sunt apreciate cele suspendate, cu design simplu, dar atragator.

Desi par lipsite de importanta, oglinzile joaca un rol important intr-o baie minimalista. Rolul lor este de a creste perceptia vizuala a intregii incaperi. Oglinzile induc totodata si senzatia de libertate vizuala.

Intr-o baie amenajata in stil minimalist se pune accent pe efectul vizual si ideea de spatiu aerisit. Prin urmare, ferestrele sunt accesorizate cu perdele cu textura subtire, care faciliteaza patrunderea luminii naturale pe timpul zilei.

In amenajarea unei bai minimaliste se foloseste un numar redus de culori. Acestea sunt sobre sau neutre. Chiar daca se abordeaza si culori tari (rosu, mov, albastru etc), nu sunt utilizate in exces. Foarte rar se face apel la culorile pastelate, deoarece nu s-au adaptat destul de bine la acest stil.

Articole similare

Trucuri de amenajare pentru un living mai puțin generos

casamea.ro

Culorile anului 2016: roz cuart si albastru senin

Elena Virlan

Culorile in amenajarea locuintei

RL online

Lasă un comentariu