Image default
Amenajare baie Practic

Baia de la mansarda

Recuperarea fie si a catorva metri patrati in spatiul util al locuintei inseamna, uneori, atat de mult pentru confortul general al familiei, incat orice stradanie pare justificata. Un bun exemplu in acest sens ni-l ofera cei doi membrii ai unei familii din Bucuresti care au decis sa transforme spatiul podului intr-unul locuibil. Ei au amenajat aici un apartament cu toate functiile specifice: living, dormitor, bucatarie si baie. Pentru baie au fost alocati 7 mp din cei 53 mp ai podului. Lucrarile au inceput cu izolatia termica a acoperisului si a pardoselii. Aceasta s-a realizat cu vata minerala de sticla cu insertie din folie din aluminiu, care are rolul unei bariere de vapori. In aceasta etapa, astereala a fost decupata pentru a putea fi montata o fereastra, avandu-se in vedere faptul ca, din cauza amplasarii, baia nu beneficia de lumina naturala.

In continuare s-a trecut la construirea celor doi pereti care izoleaza baia de restul mansardei. Acestia au fost realizati din placi de gips-carton, montate pe un schelet din profile metalice. Toate celelalte suprafete au fost, de asemenea, placate cu gips-carton. In zona plafonului, placarea a ridicat anumite probleme, cauzate de pozitionarea diferitelor planuri ale sarpantei. Finisarea acestor imbinari a fost realizata cu mare atentie, pentru a fi eliminat riscul aparitiei fisurilor.

Pentru instalatii au fost folosite conducte din cupru. Acestea au fost racordate la centrala termica ce deserveste intregul imobil, dupa care au fost directionate prin pardoseala podului si prin peretii de gips-carton ai baii.

Obiectele sanitare si-au gasit cu usurinta locul in cei 7 mp ai baii, mai ales ca proprietarii au ales ca loc de imbaiere o cadita de dus de 100×100 cm. Acesteia i s-a adaugat o cabina din sticla.

Peretii au fost placati pe intreaga suprafata cu fainta in placi mari si in doua culori diferite. Pe pardoseala a fost montata gresie de culoare bej. 

Articole similare

Accesorii pentru depozitare

casamea.ro

10 idei jucause de depozitare pentru camera copilului

Georgiana Sfarlea

Decoreaza-ti dormitorul pentru vara

Catalina Coca

Lasă un comentariu