Image default
Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Bai spectaculoase, finisate cu piatra naturala

Piatra este un material de finisaj cald, relaxant, care face trimitere la natura. Nu este de mirare ca se foloseste tot mai mult in spatii precum baile, pentru a obtine decoruri remarcabile si reconfortante.

Piatra serveste de mult timp la construirea si finisarea locuintelor, datorita calitatilor sale estetice deosebite. Se intrebuinteaza fie in stare bruta, fie prelucrata prin fasonare, prin cioplire manuala sau mecanica. Un perete din piatra poate da nastere mai multor tipuri de decor: rustic, exotic sau organic, natural.

Pentru un aspect original, in locul dalelor slefuite de dimensiuni mari poti incerca o varianta cu aspect brut. Aceasta se potriveste intr-un interior modern si poate fi mixata la nivelul pardoselii, atat cu corespondenta ei neteda, cat si cu placi ceramice sau parchet, in functie de look-ul vizat.

Poti extinde gama de piatra naturala pana la ardezie sau piatra de rau. Aceasta din urma implica insa un montaj mai complicat, din cauza formelor ei neregulate (spre deosebire de placile netede, gata de fixat pe perete). Un efect special se poate obtine prin placarea peretilor cu piatra, iar a tavanului, cu grinzi de lemn.

Articole similare

Baie amenajata in tonuri neutre

Elena Virlan

Cum amenajam o gradina pe terasa?

RL online

Iarba ornamentala, estetica in orice gradina

Georgiana Sfarlea

Lasă un comentariu