Image default
Home

Bai curate si igienizate

Chiar daca nu beneficiaza de o reamenajare completa, o baie curata este mai atragatoare. Cu siguranta, majoritatea produselor din comert destinate igienizarii acestui spatiu iti sunt familiare. Important este ca baia sa fie curatata periodic, tinand cont de tipul suprafetei – sticla, ceramica sau metal.

Cada si cabina de dus

In cazul cazii se recomanda indepartarea murdariei dupa fiecare utilizare. Altfel, sapunul, mizeria, grasimea etc. se vor impregna in suprafata ceramica. De asemenea, este bine ca dupa fiecare utilizare sa aduni firele de par, pentru a evita infundarea scurgerii. Cada de baie cu hidromasaj se curata cu o solutie speciala pentru duze si tevi. Un produs eficient inlatura germenii, bacteriile, ciupercile si alte microorganisme, are efect dezinfectant si preintampina aparitia mirosurilor neplacute.

Setul de dus si bateriile atrag repede atentia, mai ales atunci cand au pete de apa sau depuneri de calcar. Utilizand peria de sarma, exista riscul zgarierii suprafetelor respective. Cel mai indicat este sa folosesti pentru spalarea lor un burete moale si detergent lichid.

Elementele separatoare ale dusului (din sticla) se pot curata prin pulverizare cu apa calda si detergent sau cu o substanta speciala pentru suprafete vitrate. Dupa fiecare dus, inlatura urmele de sampon si gel si sterge cu un material moale stropii de apa de pe suprafetele si profilele cabinei de dus.

Lavoarul si bateriile

Petele de calcar si de apa, precum si resturile de sapun se pot indeparta folosind o solutie speciala pentru curatarea obiectelor sanitare. Un detergent universal necesita mai multa frecare, deci va fi mai putin eficient.

Tine igrasia la distanta!

In prezent, exista nenumarate solutii pentru indepartarea igrasiei. Un demers esential este izolarea fatadelor, chiar si in cazul apartamentelor de bloc. Instalarea unor aparate sau utilizarea vopselelor antifungice sunt alte variante de luat in calcul. De exemplu, o tencuiala de calitate (porozitate ridicata, absorbtie de apa foarte redusa, pH alcalin (10.5) etc.) va tine la distanta igrasia si mucegaiul. Acesta, odata aparut, poate fi indepartat cu ajutorul unor solutii anti-mucegai sub forma lichida, praf sau spray.

 

Articole similare

Usile glisante: avantaje vs. dezavantaje

Catalina Coca

DIY: Suporturi pentru prosoape, din cutii de tabla

Madalina Constantin

Cum sa faci un iepuras pentru masa de Paste din servetele

Elena Virlan

Lasă un comentariu