Image default
Amenajari case Amenajari Interioare

„Avem caminul la care am visat”

Comunicarea cu arhitecta s-a dovedit excelenta, iar lucrarile s-au derulat pana la final conform planului pe care l-au stabilit impreuna.

In 2006, sotii Stancu au aflat intamplator ca in blocul in care locuiau cu chirie exista un apartament scos la vanzare. Fiind interesati de achizitionarea unei locuinte, l-au vizionat si, pentru ca le-a placut foarte mult, au decis sa-l cumpere.

Apartamentul face parte dintr-un bloc construit in 2004, are trei camere decomandate si o suprafata de 120 de metri patrati, aspecte care le-au influentat considerabil alegerea. ceOdata finalizata procedura de achizitie, au luat hotararea sa locuiasca in continuare cu chirie, pana cand noul lor camin urma sa fie amenajat complet. Asteptarea a fost destul de lunga (aproape un an), cu nenumarate pauze, deoarece lucrarile au decurs altfel decat si-au propus.

In momentul achizitionarii apartamentului, instalatia electrica nu exista, iar cea sanitara, din pexal, a trebuit inlocuita cu alta din cupru. Intrucat gazdele noastre se aflau la prima experienta de acest gen, au apelat la un arhitect, insa colaborarea cu acesta s-a dovedit a fi contrar asteptarilor pe care le aveau. Mai mult decat atat, echipa de muncitori a dat dovada de neprofesionalism, comitand greseli de executie (la scafe, usi, placi ceramice etc.) si nerespectand termenele stabilite. Ca atare, proprietarii au decis sa renunte atat la echipa, cat si la arhitect.

In acest stadiu, sotul a contactat-o pe arhitecta Anca Constantin, pe care o cunostea de mult timp, cerandu-i sprijinul. Aceasta a preluat proiectul cand apartamentul era inca la rosu. Comunicarea foarte buna, precum si faptul ca Anca le-a inteles nevoile si dorintele au facilitat foarte mult desfasurarea lucrarilor. Obiectivul principal al arhitectei a fost acela de a lua decizii pornind de la dorintele celor doi soti. Mai intai a facut cateva schite si desene si s-a consultat cu beneficiarii, dupa care a pus totul in practica. Ba, mai mult, i-a insotit pe proprietari in magazinele din Bucuresti, ajutandu-i sa aleaga o mare parte din mobilier si accesorii.

Trebuie precizat faptul ca apartamentul prezenta un inconvenient major: avea multi stalpi, pe care arhitecta a incercat sa ii mascheze cat mai bine.  

O mare parte dintre finisaje existau in momentul cand Anca Constantin a preluat proiectul. Arhitecta a dorit sa imbine elementele existente cu cele noi in asa fel incat sa obtina un decor unitar si armonios. De asemenea, a incercat sa evite crearea unui ambient aglomerat, lucru detestat in egala masura si de proprietari.

Pardoseala a fost realizata din parchet triplustratificat, iar peretii au fost finisati cu vopsea decorativa Stucco. O parte din mobilier a fost cumparat, iar o parte, executat la comanda. Canapelele din living sunt achizitionate de la Divina Divano, iar masa din dining si scaunele sunt realizate la comanda. Covoarele provin de la StilCarpet din Sibiu, iar corpurile de iluminat, de la Atas. In amenajarea dormitorului matrimonial s-a mers pe culori tari, temperate cu unele accente neutre.

Mobilierul de bucatarie a fost, de asemenea, realizat la comanda, atat din motive estetice, cat si din dorinta de a putea alege materialele si dimensiunile. In ceea ce priveste electrocasnicele, s-a optat pentru branduri cunoscute, cum ar fi Franke si Hotpoint Ariston.

Apartamentul detine doua bai, una matrimoniala si una de serviciu, mai mica. Prima a fost amenajata in stil minimalist si decorata in culori precum wenge si crem. Pardoseala este acoperita cu gresie portelanata rectificata antiderapanta si continua linia cromatica a celei din hol. Placile ceramice (care imita foarte bine lemnul), precum si majoritatea obiectelor sanitare (lavoar, baterii etc.) sunt de la SSAB. Pentru a ascunde rezervorul WC-ului, a fost construita o nisa. Desi sunt incantate de decorul realizat aici, totusi gazdele noastre au avut destule nemultumiri legate in principal de montarea defectuoasa a placilor ceramice.

Acum, cand se pot bucura de un camin care le ofera linistea si confortul pe care si le-au dorit ani intregi, isi amintesc mai degraba de lucrurile bune si mai putin de neplacerile care au existat pe parcurs.

Material realizat cu sprijinul arhitectei Anca Constantin, tel.: 0744-507.677

 

Articole similare

Culorile din casa ta

casamea.ro

Criterii pentru o bucatarie armonioasa

casamea.ro

Paturi elegante si confortabile cu tablie capitonata

Elena Virlan

Lasă un comentariu