Image default
Home

Avantajele tamplariei din lemn stratificat

Tamplaria din lemn stratificat ofera avantaje de ordin practic si estetic deloc de neglijat. In prezent, pe piata exista o gama variata de usi, ferestre si mobilier din lemn stratificat usor de integrat si adaptat la orice tip de locuinta.

Produsele din lemn stratificat reprezinta o alegere moderna si totodata o solutie prin care se preiau toate calitatile lemnului, eliminandu-i defectele legate de calitatea izolarii fonice si termice, cat si problema durabilitatii in exploatare. In randurile urmatoare punctam principalele avantaje ale tamplariei din lemn stratificat:

1. Este durabila. La realizarea tamplariei din lemn stratificat se foloseste lemn de esenta tare, din care se fabrica profilele necesare realizarii ferestrelor si tocurilor de usa.

2. Ofera rezistenta la actiuni mecanice. Realizarea profilelor din care se produce tamplaria presupune suprapunerea mai multor straturi de lemn imbinate intre ele cu adezivi speciali, presate la rece sau la cald in utilaje specializate si tratate cu diferite tipuri de lac si bait. Rezulta astfel o structura lemnoasa rezistenta la actiuni mecanice, care nu se umfla sub actiunea umezelii si care nu se degradeaza la actiunea razelor solare si a vantului.

3. Asigura confort termic si acustic. Montajul unui geam termopan pe structura de lemn stratificat inseamna obtinerea unui coeficient ridicat de izolatie termica si acustica atat de necesar intr-o locuinta sau spatiu de lucru.

4. Reprezinta o optiune naturala. Tamplaria din lemn stratificat se potriveste perfect in locuintele realizate din materiale naturale (lemn, piatra etc.), carora le ofera un aspect foarte placut.  

5. Ofera o eleganta aparte chiar si unor constructii din zidarie. Tamplaria din lemn stratificat schimba imaginea intregii cladiri in care aceasta este montata.

 

Articole similare

4 deco-idei pentru pereti

Ana-Maria Oancea

10 propuneri interesante pentru biroul de acasa

Elena Virlan

Cum să-ţi transformi baia într-un SPA

Elena Virlan

Lasă un comentariu