Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Avantajele si dezavantajele unei case pe structura metalica

Unele sunt bazate pe profile zincate din metal, usoare, cu grosimi ale materialelor cuprinse intre 0,75-3,55mm, altele au structuri metalice din profile grele.

 Avantajele unei astfel de constructii ar fi:

  1. Precizia executiei constructiei, atat din punct de vedere structural cat si arhitectural. Abaterile acceptate sunt de ordinul milimetrilor in cazul metalului si de ordinul centimetrilor in cazul betonului.
  2. Greutatea unei case metalice este mult mai mica, in comparatie cu cea a unei constructii in regim clasic. Acest lucru determina executarea unor fundatii mai mici, izolate, care implica niste costuri mai mici.
  3. Costurile sunt mai mici in cazul constructiilor cu deschideri mari.
  4. Structura de rezistenta nu afecteaza spatiul interior. Nu exista pereti despartitori cu rol portant, nici stalpi de beton in mijlocul casei. Se intervine foarte usor in cazul in care beneficiarul doreste o fereastra in plus sau o usa.
  5. Durabilitatea, rezistenta mare la actiunile seismice si intemperiile, uzura foarte mica in timp sunt alte cateva calitati.
  6. Structura principala este supla, la fel si peretii interiori si exteriori. Astfel, rezulta o suprafata utila mare.
  7. Casa poate fi ridicata in orice perioada a anului.
  8. Durata constructiei este foarte mica, pana la 90 de zile.

Dezavantaje:

  1. Constructiile metalice care nu au o protectie suplimentara sunt mai sensibile la foc decat cele din beton. Acest mic dezavantaj poate fi inlaturat fie prin ignifugarea structurii, fie prin placarea interoara cu placi de gips-carton rezistente la foc.
59907-fabricadecase.net.jpg

Articole similare

Tu cum iti protejezi locuinta de actiunea apei? Alege un mortar de impermeabilizare!

casamea.ro

Umbra se cauta din nou

Elena Virlan

Electricianul

Dan Mazilu

Lasă un comentariu