Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Avantajele si dezavantajele caselor din lemn

Daca doriti sa va construiti o casa din lemn, trebuie sa luati in calcul principalele avantaje si dezavantaje ale acesteia.

O casa din lemn este mai ieftina decat alte tipuri de constructii (beton, caramida etc.), insa intretinerea ei, in timp, genereaza costuri mai mari. De asemenea, o casa din lemn este mai flexibila si are risc seismic scazut, insa nu prezinta rezistenta mare la evenimente neprevazute, cu mar fi incendiile.

Citeste si: Farmecul incontestabil al caselor din lemn

O constructie din lemn reprezinta, in mod clar, o alegere inspirata pentru cei care doresc sa se mute intr-un camin nou intr-un timp record, avand in vedere ca aceasta se executa rapid, intr-un interval cuprins intre o luna si trei luni. In plus, pierderile de caldura au fost calculate de specialisti ca fiind cu 30-40% mai mici decat la alte tipuri de locuinte.

Citeste si: Confort si trai tihnit intr-o casa din lemn

Despre casele din lemn mai trebuie sa stiti ca sunt foarte functionale, datorita faptului ca spatiul lor interior poate fi usor compartimentat sau modificat, intrucat au o structura usoara si nu necesita deci prea multi stalpi de sustinere.

Citeste si: Casa din lemn construita pe o stanca

La capitolul avantaje, mai poate fi consemnat: casele traditionale din lemn pot fi ridicate pe terenuri slabe sau nisipoase. Nu in ultimul rand, specialistii le considera „sanatoase”, intrucat lemnul este un element 100% natural, respira, asa ca este pus la adapost de igrasie si condens.  

Citeste si: O casa din lemn foarte prezentabila

Insa o casa din lemn prezinta si reale dezavantaje. O astfel de constructie „traieste” cu 20-30% mai putin decat una din caramida sau beton, iar intretinerea ei necesita bani si atentie (poate fi atacata de cari, furnici sau umiditate).

De asemenea, in cazul in care va doriti o locuinta mare, trebuie sa renuntati la gandul de a o face din lemn, pentru ca o astfel de structura nu poate avea mai mult de doua niveluri, in caz contrar putand aparea probleme de stabilitate.

 

Articole similare

Pavilionul Azerbaidjan Expo 2015 – o amprenta energetica mica in interiorul unei carcase de lemn

Madalina Constantin

Top 4 motive in favoarea achizitiei de seminee electrice in locul variantelor consumatoare de lemn

comunicat de presa

S+P+2E 030610

RL online

Lasă un comentariu