Image default
Home

Avantajele instalatiilor cu ventiloconvectoare

Ratiunile care au condus la construirea acestor aparate se refera la anumite avantaje de functionare si/sau de intretinere: estetica speciala, accesibilitate usoara asociata cu o eficienta ridicata, intretinere usoara, gama diversificata de puteri frigorifice, avand cel putin zece trepte intre 7 000 BTU/h (2,05 kW frig) si 30 000 BTU/h (8,80 kW frig).

Ventiloconvectoarele prezinta posibilitatea exceptionala a folosirii aceluiasi echipament interior, atat pentru racire (vara), cat si pentru incalzire (iarna). Amplasat sub ferestre, in locul ocupat pana acum de radiatoarele clasice, ventiloconvectorul poate fi alimentat si cu patru tevi (doua tevi pentru apa calda si doua tevi pentru apa rece), astfel ca primavara sau toamna, incaperile de pe fatada nordica, mai reci, pot fi inca incalzite, in timp ce, cele de pe fatada sudica pot sa treaca pe racire.

In plus, aceasta situatie poate fi controlata automat prin fixarea unei temperaturi de referinta, de mentinut si in cazul racirii si in cel al incalzirii incaperii, din cauze exterioare.

Astfel de situatii se intalnesc la casele (vilele) in care spre sud au fost construite fatade de ferestre de mari dimensiuni, unde insorirea intersezoniera conduce la un efect de sera dificil de suportat de catre ocupanti.

In cazul instalatiilor mai putin pretentioase (cele cu doua tevi), ventiloconvectorul poate asigura, fie incalzirea, fie racirea incaperii, printr-un unic echipament, spatiul incaperii fiind liber pentru alte amenajari.

Un factor deloc neglijabil ramane modalitatea relativ simpla de montare, exploatare si intretinere a ventiloconvectoarelor.

Astfel, personalul mediu implicat in realizarea instalatiilor de incalzire este de mult timp familiarizat cu acest tip de instalatii, ceea ce confera garantia executarii unor instalatii corecte si durabile.

Instalatiile cu ventiloconvectoare prezinta avantajul automatizarii separate a sursei de caldura (cazanul de incalzire centrala) sau de frig (racitorul de apa) si a consumatorilor (ventiloconvectoarele), fapt ce confera o mare flexibilitate si simplitate in modul de functionare al sistemului.

Din aceste motive, si intretinerea periodica a acestor echipamente este mult usurata si simplificata prin separarea punctelor de interventie.

 

Articole similare

Includerea balconului in spatiul de locuit: cum sa termini lucrarile in timp record

casamea.ro

Is midcentury the new classical style of the present day?

Ana Mincu

Ghivece realizate din conducte PVC

Olivia Vereha

Lasă un comentariu