Image default
Home

Avantajele gips-carton

Placile din gips-carton sunt ideale si pentru a personaliza interioarele, permitand constructia usoara a unor elemente decorative cu forme si dimensiuni diferite, cum ar fi scafele si politele.

Din punct de vedere al compozitiei, pot fi de tip sandwich, compuse dintr-un strat gros de ispos dispus intre doua folii de carton si reciclabile in totalitate.

Exista insa si placi din gips-carton destinate exclusiv suprafetelor curbe sau tavanelor boltite.

Peretii realizati din gips-carton printr-un procedeu de constructie uscat au o capacitate de izolare fonica foarte buna. De asemenea, nu dau senzatia de “pereti reci” si sporesc confortul termic al locuintei. Peretii din gips-carton sunt mai subtiri decat cei din zidarie, insa acest fapt poate fi considerat un avantaj, avand in vedere ca suprafata utila a locuintei va fi mai mare. De obicei, lucrarile de izolare si recompartimentare a unui interior sunt foarte complexe si necesita o echipa formata din mai multi specialisti. Deoarece gips-cartonul este usor de manevrat, este nevoie de forta de munca redusa.

Peretii realizati din gips-carton sunt mai ieftini decat cei executati printr-un procedeu de constructie umed.

Se stie ca acolo unde este santier, este si foarte multa mizerie (resturi de materiale etc.). In cazul lucrarilor cu gips-cartonul care nu presupun procedeul de constructie umed, zona de santier este mai curata. Peretii din gips-carton nu necesita o prelucrare ulterioara si pot fi zugraviti imediat dupa montare. Siguranta in exploatare a acestora a fost verificata, deci durabilitatea in timp este garantata. Sistemele din gips-carton permit realizarea unor imbunatatiri semnificative in cazul unei cladiri, de la subsol pana la acoperis. Deoarece structurile de amenajare cu gips-carton sunt mult mai usoare decat cele clasice, elementele de constructie portante sunt mai putin incarcate decat atunci cand vine vorba de materialele clasice. Un alt aspect important il constituie faptul ca instalatiile casei pot fi executate in interiorul peretilor din gips-carton sau in interspatiul tavanelor false.

Articole similare

How to design your attic?

RL online

2012 outdoor furniture design

Catalina Coca

3 computer games that will delight architecture lovers

Ana Mincu

Lasă un comentariu