În ciuda prezenței unei rețele centralizate, mulți oameni preferă să aibă o sursă autonomă de alimentare cu apă. Unii oameni, prin foraje puțuri își doresc să obțină apă de calitate superioară, iar alții își doresc să economisească bugetul și să evite întreruperile în alimentarea cu apă. În funcție de adâncimea de penetrare și de tipul de apă produsă, fântânile de apă sunt arteziene sau filtrante (pe soluri nisipoase). Aceste surse de alimentare cu apă sunt alese de proprietarii de case private, dacă doresc să obțină apă nu numai pentru nevoile casnice, ci și pentru băut.

Avantaje foraje puturi pe sol nisipos

Apa conținută la o adâncime de aproximativ 5 metri nu este potrivită pentru băut. Sub acest semn se află apele subterane (5-50 metri). Sursa este situată în straturi nisipoase, sub care se află un strat de lut. Apa subterană este mai curată datorită filtrării naturale. Lucrarea de foraje puțuri pe nisip, nu este dificilă și relativ ieftină. Va dura 1-2 zile. Chiar dacă încerci să forezi singur câțiva metri, totuși apariția apelor adânci necesită implicare profesională.

În timpul forajului, nisipul este spălat, apoi o țeavă de oțel cu un filtru de curățare este introdusă în puț. Alimentarea cu apă se realizează cu ajutorul unei pompe submersibile și este de aproximativ 10 litri pe minut. Durata de viață a unei astfel de surse este de aproximativ 5 ani. Marele dezavantaj este că apa din fântână poate dispărea brusc. Cantitatea sa este imprevizibilă și depinde de mulți factori. Utilizarea neregulată duce la înmuiere și dezactivează fântâna. Curățarea puțului nu este ieftină.

Avantaje fantana arteziana

Apa este extrasă din calcar de la o adâncime de 20 până la 200 de metri. Este complet potabilă și nu necesită curățare suplimentară. Filtrul trebuie instalat, în caz de mineralizare excesivă a apei, cu o aromă caracteristică de fier. Adâncimea mare de extragere a apei permite să nu depindă de locație. O fântână forată pe calcar produce aproximativ 50 de litri de apă pe minut, iar durata de viață este de peste 40 de ani.

Dezavantajul unei astfel de surse este costul ridicat al întreținerii și al lucrării de foraje puțuri, necesitatea de a obține autorizații și alte plăți. Pentru a fora o fântână arteziană, este necesar un echipament special. Prin urmare, este imposibil de făcut fără ajutorul firmei de foraje puțuri. Timpul de extracție a apei este de aproximativ două săptămâni.

Foraje puturi – Acvifer

Înainte de forarea unui acvifer, este necesar să se efectueze lucrări de explorare. Acest lucru este necesar pentru a determina adâncimea acviferelor și înghețarea solului într-un anumit loc. Explorarea independentă implică studiul caracteristicilor naturale, utilizarea indicatorilor de umiditate, silvicultură. Aceste metode ajută la aflarea locurilor cu cea mai apropiată apariție a apei. Pentru a obține un rezultat mai precis, este mai bine să contactezi firma de foraje puțuri profesională. Folosind o instalație de foraj compactă, cu un diametru minim al burghiului, se poate afla rapid și ieftin la ce adâncime se află apa potabilă și curată.

Apa, cel mai probabil, nu va conține contaminanți organici și industriali, dar principala problemă a puțurilor este rigiditatea și fierul, pentru îndepărtarea cărora este necesar un sistem de purificare și tratare a apei.

 

Related posts

Ce este și la ce folosește o țeavă gofrată de inox

Adina Meyers

Produse impotriva insectelor daunatoare si a bolilor plantelor

Adina Meyers

Idei si sfaturi despre cum profitam la maxim de baile mici

Adina Meyers