Image default
Echipamente si materiale de constructii Solutii Constructive

Avantajele caloriferelor vechi

Daca vorbim de calorifere din fonta, si daca nu posedati o centrala termica de apartament, atunci raspunsul la intrebare este negativ. Mai mult decat atat, multi dintre cei care comercializeaza panouri radiante moderne, din otel si aluminiu, sustin ca randamentul acestora este inferior comparativ cu cel al caloriferelor din fonta, cu care sunt utilate blocurile construite in perioada comunista.

Neajunsul cel mai important al caloriferelor vechi este ca puterea lor calorica este diminuata de depunerile acumulate in timp. O revizie completa le-ar putea insa aduce aproape de capacitatea de radiere initiala. Cele mai afectate zone sunt racordurile la coloanele centrale, conductele de tur si retur, coturile si robinetele. Inlocuirea acestora se face rapid si cu cheltuieli modice.

Avantajele caloriferelor vechi din fonta rezida in durata mare de viata, rezistenta la coroziune (pretandu-se astfel mai bine la incalzirea centralizata de tip RADET), rezistenta mecanica buna la lovituri accidentale, presiune de lucru mare si suprafata mare de radiatie.

Raspuns: DOMUS UTIL

Articole similare

Confort, Siguranta, Stil la Atlantis Residence

comunicat de presa

Cum verificam rezistenta la cutremur?

revista Planul Casei Mele

Cine isi cumpara apartament in Rahova?

RL online

Lasă un comentariu