Image default
LifeStyle

Aurel Vlad ne invita in atelierul de sculptura

Cum a inceput totul?
Intalnirea cu sculptorul Mihai Mihai, parintele meu spiritual, a fost decisiva. Am luat de la el o anumita stare, dorinta de a materializa idei, sentimente. Am apreciat la el curajul fara margini, forta, pozitivismul.

“Poti face orice, trebuie doar sa vrei!” – Aurel Vlad

Intre 1980-1984 a urmat cursurile Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Sectia Sculptura, Bucuresti, clasa profesor Geta Caragiu Gheorghita si profesor Marin Iliescu. Dintre numeroasele premii, distinctii si decoratii enumeram: in 2009 Marele Premiu „Constantin Brancusi”, Bienala de Pictura-Sculptura, Arad, 2002, Premiul „Omnia” al Academiei Romane, 2000, Ordinul National „Pentru Merit” – Comandor, 1998 – Marele Premiu al Salonului Municipiului Bucuresti.

Intram in atelier cu grija, tocmai pentru a nu deranja concentrarea, atmosfera magica ce domneste aici. Dar nu suntem singuri, surprinsi in cea mai cruda si inocenta secunda a prefacerii, expresiile umane incatusate in lemn sau metal, sentimente mute stau cuminti la rand, asteptand sa fie descifrate. Citesc omul prin gesturi, marturiseste artistul, iar aici, descifrate, intrebari si raspunsuri, ezitari, revelatii capata contur, culoare, ecou in materie, lemn, piatra sau metal.

„O modestie fireasca il determina sa lucreze neincetat in «laboratorul» sau – cum iși numește atelierul – experimentand cu o neobosita curiozitate materiale și tehnici consacrate si neconvenționale, pentru a obtine ceea ce-l intereseaza cu adevarat: gestul si adevarul intrupate in sculptura pe care o creeaza.

Calatoria sa in lumea formelor dureaza de o viata si se confunda, in mare masura, cu propria sa biografie: umana, intelectuala, spirituala, artistica.” Ruxandra Demetrescu, rector Universitatea de Arte Bucuresti

Material preluat din revista Caminul, septembrie 2011

Articole similare

Petrece-ti vacanta pe Nisipurile de Aur cu Pro Video!

comunicat de presa

Noul Persil 360° Complete Clean, soluția completă pentru rezultate perfecte*

comunicat de presa

Uita de alergii si acarieni cu noile produse de dormit din bambus 100%

casamea.ro

Lasă un comentariu