Image default
LifeStyle

Atlas Copco: Noul cleste de demolat CC 950, cu dispozitivul hidraulic de rotire

Cu o masa operationala de 950 kg, acest nou echipament de lucru, poate fi atasat la utilaje purtatoare cu mase de 9…16 t.  “Exista multe schimbari in aceasta clasa de excavatoare” precizeaza Wolfgang Hohn, directorul de productie pentru echipamente silentioase de demolare. “Observam o tendinta clara spre utilaje purtatoare din ce in ce mai simple care sunt gata echipate cu dispozitive de cuplare pentru o gama larga de atasamente” diferite. Dispozitivul hidraulic de rotire periodica, asigura o rotatie continua la 360 º, permitând astfel echipamentului sa fie plasat rapid si usor la pozitia de lucru. Forta de strivire de 540 kN (55 t) este un alt argument in favoarea lui CC 950. ”Combinatia dintre greutatea scazuta cu puterea optima de strivire este importanta in termeni de cost-eficacitate de utilizare. Daca eu pot folosi un maruntitor mai mic si, in consecinta, un excavator mai mic pentru o anumita sarcina, atunci se reduc investitiile si costurile de operare.”

Acest lucru este valabil si pentru conceptul de piese de uzura: lama poprie de taiere poate fi rotita, inlocuindu-se pe amplasamentul constructiei, ceeea ce este posibil fara prea mult timp si efort. CC 950 poate fi folosit pentru demolarea usoara, pentru eliminarea zidariei si structurilor din beton usor armate si, in particular pentru renovarea  si reamenajarea interioarelor.

CC 950 impreuna cu CC 650, lansat la Bauma 2011 particular pentru clasa compacta de excavatoare, reprezinta o completare la linia usoara taiere Atlas Copco Combi.

Date tehnice CC 950

 

Masa operationala:                     920 kg;
Masa utilajului purtator:             9…16 t;
          Debitul de ulei:                           90…180 l/min;
   Presiunea operationala:               350 bar;
    Forta de sfaramare:                      540 kN;|
 Deschiderea falcilor:                    650 mm

 

Articole similare

Michelin aduce la Bucuresti cele mai noi tehnologii in domeniul anvelopelor pentru camioane

revista de Unelte si Echipamente

Asigurarea piscinei: ce riscuri poti intampina?

casamea.ro

Interviu cu designerul Dimitris Dulhan

Elena Turcu

Lasă un comentariu