Image default
Home

Arta impaturirii hartiei

Presupune multa indemanare, rabdare si creativitate, dar cu tehnicile potrivite se pot obtine mici bijuterii, obiecte decorative originale si pline de expresivitate.

Ideea de baza este sa nu se utilizeze taieturi sau lipici, iar materialul folosit, hartia, poate fi de mai multe feluri, de la cea normala la hartii speciale, foarte subtiri, la cele groase, cu textura din lemn, pana la bancnote, unele necesitand tehnici speciale de prelucrare.

Multi designeri, atat de interior cat si de fashion, au adoptat aceasta arta in lucrarile lor, iar un exemplu concret este casa Marchesa, care a utilizat intr-una dintre colectiile sale din 2010 origami-ul, pentru a crea rochii spectaculoase, arhitecturale. In ceea ce priveste mobilierul,  Martin Pinotak a creat anul acesta masuta Origami, un amestec fericit de functionalitate si design provocator. Liniile clare, dinamice, minimaliste, si topul din sticla o fac perfecta pentru iubitorii de feng shui.

Exemple sunt multe, iar daca esti pasionat de arta origami si tot ce tine de ea, achizitioneaza-ti macar un astfel de produs.

Articole similare

Ce poti face dintr-o comoda veche?

Mihaela Calin

Hans Op de Beeck: Sea of Tranquillity

comunicat de presa

6 pasi pentru o veioza vesela

Mihaela Calin

Lasă un comentariu